Mathmatch
Image default
Bedrijven

Oeps een kapot raam

Het gebeurt de besten wel een keer: een raam kapot! Meestal is dat niet je eigen schuld maar wel jouw probleem natuurlijk. Je belt zo snel mogelijk de glaszetter om te vragen of er spoedig een nieuwe ruit kan worden gezet. Natuurlijk zijn er dan ook nog eens heel veel keuzes. Zo heb je tegenwoordig in bijna alle gebouwen en huizen dubbel glas, maar er bestaat tegenwoordig ook geluiddempend glas. Die laatste soort is natuurlijk wel weer erg geschikt voor bijvoorbeeld kantoren waar wordt gewerkt. Dan is het natuurlijk fijn als je met een glas reparatie gelijk van herrie van buitenaf verlost kunt zijn. Verder is het natuurlijk ook altijd wel raadzaam om te checken of je goed verzekerd bent voor dit soort ongelukken.

Niet alleen ramen gaan stuk, soms laat je ook weleens een mooie vaas van porselein of glas in stukken vallen. Soms ben je alsnog wel erg gehecht aan dit soort voorwerpen en dan is het natuurlijk fijn als je zelf in staat bent om zoiets te repareren. Ten eerste is het dan belangrijk dat je zorgt dat de breuklijnen goed schoon zijn. Gebruik een oplosmiddel om vuil en eventuele lijmresten te verwijderen. Daarna moet je de stukken wel nog goed naspoelen en afdrogen. Hierna kun je de stukken weer aan elkaar gaan zetten.

Het handigst gebruik je hiervoor een aantal stukken plakband om de stukken alvast bij elkaar te houden. Zo heb je in ieder geval al weer wat meer houvast en kun je ook alvast even puzzelen. Zorg ervoor dat je de stukken voor het plakken, eerst nog even goed opschuurt. Door dit te doen zal de lijm ook beter hechten en heeft je poging tot reparatie meer kans van slagen. En het is altijd fijn om dingen niet weg te hoeven gooien, zeker niet als je eraan gehecht bent.

Voor meer info : klikt u hier