Mathmatch
Image default
Bedrijven

Op pad in Den Bosch

Den Bosch is de hoofdstad van Brabant en daarom een stad die veel bezocht wordt. Er zijn veel dingen die je kunt doen in Den Bosch en het is een ontzettend gezellige stad. Als je daarom in de buurt bent of je wilt een gezellig dagje weg, dan is Den Bosch een echte aanrader. Wat er nou allemaal precies te doen is in Den Bosch gaan we je vertellen in deze blog.

 

Het Sint-Janskathedraal

Pak eens een taxi den bosch naar het Sint-Janskathedraal. Het is het bekendste bouwwerk in de stad en ook in Nederland zul je geen andere kerk vinden zoals het Sint-Janskathedraal. De kerk is nog echt onderdeel van de stad en wordt zelfs nog steeds gebruikt. De kerk is gebouwd in een gotische stijl. Het is indrukwekkend gebouw en zeker de moeite waard om te bezoeken. Je kunt de kerk gratis bezoeken. Je kunt er ook voor kiezen om in de toren te klimmen. Dit gaat je wel 5 euro kosten.

 

Varen in Den Bosch

In plaats van een taxirit te maken met een taxi den bosch kun je er ook voor kiezen om lekker te gaan varen. Je kunt varen over de Binnendieze dit is het grachtenstelsel in de stad. Door weinig ruimte in de stad is er eigenlijk veel over de grachten heen gebouwd waardoor het achter en onder huizen ligt. Je wordt door een gids begeleid waardoor je gelijk een ander beeld krijgt over de stad en je leert de stad echt kennen. Met het bootje varen kost 8,50 en je kunt dit doen in de maanden van april tot oktober.

 

Bossche bollen maken

Wat echt niet kan ontbreken in het bezoeken van Den Bosch is het maken van Bossche bollen. In Den Bosch kun je bij een bakkerij je eigen Bossche bol maken. Dit is natuurlijk de snack van Den Bosch dus hoe leuk is het om deze zelf te maken. Het kost 18,50 maar je krijgt wel onbeperkt koffie en thee. Super leuk om te doen, dus als je in Den Bosch bent neemt dan snel een taxi Den Bosch om lekkere Bossche bollen te maken!