Mathmatch
Image default
Bedrijven

Vliegen met drones: Een leuke hobby of gevaarlijk?

Tegenwoordig zien we zo steeds meer voorbij komen, drones. Het vliegen met drones is iets wat ,voornamelijk het afgelopen jaar, flink in populariteit is gestegen. Drones zijn onbemande luchtvaartuigen, aangezien er geen piloot aan boord zit. De drones worden vanaf een afstand bestuurd. Maar is het vliegen met drones alleen een leuke hobby voor velen of is het juist gevaarlijk?

De naam drone is een leuke naam, maar waar komt het vandaan? De naam drone is afkomstig uit het leger. In het leger is een drone een onbemand vliegtuig die een vooraf geprogrammeerde route / traject aflegt. Hoewel drone de meest populaire naam is voor deze kleine onbemande luchtvaartuigen, hebben ze meerdere namen. Zo worden ze vaak ook quadcopters of multicopter genoemd (indien de drone 4 propellers heeft).

Om te weten of het vliegen met drones een leuke hobby is, zult u het zelf moeten uitproberen. Maar om te weten of het gevaarlijk is, hoeven we alleen maar naar de wet- en regelgeving van de DARPAS (Dutch Association for Remotely Piloted Aircraft Systems) te kijken. Voor de hobbyisten gelden de volgende regels:

–          Men mag alleen vliegen bij daglicht.

–          Minimaal 3 km uit de buurt van (militaire) luchthavens en andere no fly zones.

–          Houdt te alle tijden goed zicht op uw drone.

–          Vlieg niet hoger dan 120 meter en niet boven mensen, (spoor) wegen en gebouwen.

–          U dient de privacy van anderen te respecteren tijdens het filmen / fotograferen.

Indien men zich aan de wet- en regelgeving van de Dutch Association for Remotely Piloted Aircraft Systems houdt is het vliegen met drones een leuke hobby. Maar als men zich niet aan deze regels en wetten houdt, wordt het vliegen met drones een gevaarlijke hobby op het gebied van ongelukken en schending van privacy. Dus als u zelf van plan bent om deze hobby uit te gaan oefenen of u dit al doet, zorg dan altijd dat u goed op de hoogte bent van de wet- en regelgeving van de DARPAS.

Mocht u besluiten om een drone te kopen, dan heeft u de keuze uit veel verschillende modellen en merken. Zo kunt u bijvoorbeeld een parrot drone kopen of een dji drone kopen.

 

Voor meer info : klikt u hier