Mathmatch
Image default
Bedrijven

Voordelen van elektronische deursloten op de werkplek

Ongeacht of je een groot of klein bedrijf runt, de veiligheid van het bedrijfspand staat vast en zeker altijd ver bovenaan het prioriteitenlijstje. Hoewel diverse camera’s en alarmsystemen een geweldige manier zijn om potentiële indringers af te schrikken en ervoor te zorgen dat het gebouw veilig blijft, kan het belang van een sterk en veilig slot niet genoeg worden benadrukt. Als de sloten op de werkplek al een tijd niet zijn vervangen of verouderd zijn, kan het tijd zijn voor een upgrade.

Elektronische deursloten zijn dan een ideale optie voor wie de veiligheid van zijn of haar bedrijf wil verhogen en de toegankelijkheid wil verbeteren. Omdat er geen sleutels meer nodig zijn die gemakkelijk zoek kunnen raken. Tegenwoordig zijn er veel verschillende elektronische sloten op de markt die geschikt zijn voor alle verschillende soorten bedrijven en organisaties. Van elektronische toetsenborden die een eenvoudige code vereisen tot biometrische systemen die een vingerafdruk vereisen en smartcards waarmee meerdere werknemers toegang krijgen tot bepaalde zones, er zijn tal van systemen die je bedrijf grote voordelen kunnen opleveren. Zo ook een toegangscontrole met druppel.

Verbeterde veiligheid

Een van de meest voor de hand liggende voordelen van het installeren van een toegangscontrole met druppel in je bedrijfspand is de verbeterde veiligheid die ze bieden. Door een toegangscontrole met druppel toe te passen geef je alleen daartoe bevoegd personeel toegang tot bepaalde zones of gebouwen, zodat indringers worden buitengehouden. Door sleutels overbodig te maken en te vervangen door een tag of druppel, hoef je je ook geen zorgen meer te maken over zoekgeraakte sleutels. Iets wat in een groot kantoorgebouw, waar veel werknemers sleutels bij zich dragen, een groot probleem kan zijn. Ook is er nooit meer een sleutel te vinden waarmee onbevoegden het pand kunnen betreden en je je dus geen zorgen meer hoeft te maken.

Verboden voor onbevoegden

Een werkplek kan waardevolle voorwerpen en dure apparatuur bevatten, evenals vertrouwelijke documentatie die zo veilig mogelijk moet worden bewaard. Het installeren van elektronische deursloten is een manier om ervoor te zorgen dat niemand zonder code, druppel of tag bij de spullen kan komen. Bovendien hoef je je geen zorgen te maken over het vervangen van de sloten als een sleutel zoekraakt of iemand een sleutel verliest. Bij het kwijtraken van de druppel of tag, kan deze heel eenvoudig worden gedeactiveerd.

Visuele afschrikking

In het verlengde van het bovenstaande kunnen elektronische sloten een visuele afschrikking voor inbraken vormen. Criminelen en potentiële inbrekers worden afgeschrikt door visuele afschrikmiddelen zoals camera’s, alarmsystemen en lichtsensoren, maar ze zullen ook worden afgeschrikt als ze elektronische sloten zonder sleutel zien. Veel criminelen zijn opportunisten die op zoek zijn naar gemakkelijke en snelle toegang tot gebouwen, zoals zwakke sloten en open ramen. Als iemand langs het gebouw loopt en zich ervan bewust is dat er zich binnen waardevolle apparatuur bevindt, kan hij op zoek gaan naar zwakke toegangspunten.

Elektronische deursloten vereisen zoals omschreven geen losse sleutels, maar vereisen een tag of druppel, een kaart, een code, een vingerafdruk of iets dergelijks. Daarom zijn ze veel moeilijker te kraken dan mechanische sloten waarvoor een sleutel nodig is. Criminelen zullen hierdoor worden afgeschrikt en veel eerder een ander gebouw met een zwakker beveiligingssysteem als doelwit kiezen, vooral omdat ze niet zeker weten wat hen aan de andere kant van de deur te wachten staat.