Mathmatch
Image default
Bedrijven

Waarom kiezen mensen voor aluminium kozijnen?

Aluminium kozijnen zien er nu eenmaal beter uit. En als het gaat om woninginrichting, is aluminium het symbolische materiaal van de hedendaagse architectuur. Het kan gemakkelijk worden gepoedercoat voor verschillende looks en afwerkingen. Het maakt niet uit wat de vorm of afmeting van je deuren en ramen is, de aluminium kozijnen kunnen haast altijd worden aangepast aan de meest uitdagende specificaties.

Dankzij zijn robuustheid is aluminium bij uitstek geschikt voor de constructie van grote deuren en schuiframen. Grote houten panelen daarentegen zijn gevoelig voor kromtrekken en verdraaien bij blootstelling aan barre weersomstandigheden.

Als je je zorgen maakt over de “industriële” uitstraling van aluminium, is het wellicht een geruststelling dat je raam- en deurkozijnen gemakkelijk kunt laten aanpassen aan de gewenste kleur en afwerking. Je kunt zelfs kiezen voor één kleur aan de binnenkant en een andere aan de buitenkant van het kozijn. Op de website van Schipper Ede kun je al heel wat informatie terugvinden. Maar het is uiteraard geen enkel probleem om eventuele bijzonderheden ook in persoon te bespreken met deze professionals.

Energie-efficiëntie: Goede thermische prestaties met de juiste glasopties

Afhankelijk van de kwaliteit van je deuren en ramen kan je elektriciteitsrekening sterk schommelen en je bankrekening ernstig schade toebrengen. Tochtige ramen of slecht passende deuren kunnen een ernstige belemmering vormen voor de efficiëntie van je woning. Ze laten warmte ontsnappen door kieren en een inefficiënte constructie, waardoor je verwarmingssysteem voortdurend moet werken om op een aangename temperatuur te blijven.

Wat de thermische prestaties betreft, is aluminium de laatste jaren aanzienlijk verbeterd en biedt het een uitstekende isolatie. Combineer het met isolerende dubbele beglazing om zowel warmteverlies als koude tocht in je huis te beperken. In combinatie met de juiste glasopties kunnen je aluminium deur- en raamkozijnen je helpen om een aanzienlijke besparing op je energierekening te genereren.

Eco-vriendelijkheid: Duurzame eigenschappen van aluminium deuren en ramen

Aluminium is 100% recyclebaar en tot in het oneindige herbruikbaar. Het is dus veel milieuvriendelijker dan kunststof. Bovendien helpt het gebruik van aluminium ook hout te besparen. Niet alleen heeft aluminium een lage CO2-voetafdruk, als je ooit je aluminium kozijnen moet vervangen, kunnen de oude weer worden gerecycled in andere nieuwe voorwerpen.

Wat zijn de nadelen van aluminium ramen en deuren?

Er zijn een paar kleine praktische problemen waar je rekening mee moet houden bij aluminium ramen en deuren. Zo kunnen aluminium ramen roesten bij toepassing in huizen aan zee, dankzij het zout in het water. Dit is op te lossen door een specifieke poedercoating te laten aanbrengen. Denk er ook aan dat reparatie van aluminium ramen en deuren weliswaar moeilijker is dan de reparatie van houten ramen, maar zeker niet onoverkomelijk is. Aluminium ramen kunnen niet worden geverfd, dus krassen, deuken en beschadigingen zullen professioneel moeten worden gerepareerd.

Conclusie

Aluminium ramen zijn een populaire keuze voor moderne zelfbouw. En hoewel ze er geweldig uitzien, is het niet alleen hun mooie uiterlijk waardoor ze zo vaak worden gespecificeerd, ze hebben ook veel voordelen in termen van hun praktische bruikbaarheid.

Als het gaat om het kiezen van een raamstijl, moet je aluminium zeker niet afdoen als iets voor ultramoderne gebouwen – ze zien er geweldig uit in huizen van alle bouwjaren.

De beste aluminium ramen bieden ook een bijna onovertroffen thermisch rendement, ze hebben weinig onderhoud nodig en gaan zeer lang mee – belangrijk als je de hogere kosten van deze ramen in vergelijking met andere opties in overweging neemt.

Klaar om de eerste stap te zetten? Op de website van Schipper Ede krijg je al een goede eerste indruk van de vele mogelijkheden die op je wachten.