Mathmatch
Image default
Bedrijven

Waarom moet een bedrijf kiezen voor IT recycling?

Het recyclen van ICT-apparatuur en bijhorende accessoires is de laatste jaren in een stroomversnelling geraakt. Het kan hierbij gaan om IT recycling van bijvoorbeeld desktopcomputers, serverkasten, losse computeraccessoires (denk aan muizen, losse dvd spelers of portable webcams), laptops, tablets of smartphones. Een gespecialiseerd IT bedrijf, zoals CTC IT Solutions, neemt deze apparatuur dan in en zorgt ervoor dat ze, na opgeschoond en refurbished te zijn, weer terugkomen op de markt. Als duurzaamheidsstrategie heeft IT recycling door een professioneel IT bedrijf veel moois te bieden voor de betrokken partijen, maar zeker ook voor de maatschappij als geheel. In dit blog leggen we uit wat de meerwaarde van IT recycling is voor jouw bedrijf en waarom eigenlijk elk bedrijf voor deze slimme oplossing zou moeten kiezen!

IT recyling levert jouw onderneming geld op

Interessant aan kiezen voor IT recycling is het geld wat dit jouw onderneming oplevert. Gebruikte servers, computers die je niet meer gebruikt, laptops die werkloos in de kast staan en bedrijfstelefoons: stuk voor stuk is dit apparatuur dat geld waard is. Een gespecialiseerd IT bedrijf dat deze gebruikte ICT-materialen opkoopt, kan ze namelijk volledig hergebruiken (door refurbishing) of onderdelen en grondstoffen uit de apparatuur halen voor hergebruik. Leve je jouw oude computermateriaal in bij deze bedrijven, dan krijg je er dus geld voor terug. En dat geld kun je dan weer benutten om (deels) de volgens IT-aankopen van te doen. Door te recyclen investeer je dus in je eigen bedrijf.

It recycling

Recycling van ICT-apparatuur is goed voor het milieu

Nodeloos te zeggen is het feit dat IT recycling een slimme keuze is als je om het milieu en klimaat geeft. Door de dure apparaten en schaarse grondstoffen een tweede leven te gunnen, hoeven er minder nieuwe grondstoffen geproduceerd te worden en wordt de mondiale CO2-uitstoot dus beperkt. Alleen al hierom zou elke ondernemer het inleveren van gebruikte ICT-apparaten ernstig moeten overwegen. Want we willen toch allemaal dat ook onze kinderen en kleinkinderen in een bewoonbare en schone wereld kunnen leven, met voldoende grondstoffen voor iedereen?

Optimale veiligheid gegarandeerd

Moderne recyclingbedrijven staan garant voor optimale veiligheid als het op recyclen aankomt. De data, bedrijfsgegevens en vertrouwelijke informatie die nog op de harde schuiven en chips van ICT-apparaten staan, worden namelijk op een professionele manier vernietigd. Je hoeft daarom niet bang te zijn dat bedrijfsgevoelige informatie in handen komt van derden. Het wissen gebeurt met specialistische software en apparatuur, die voorkomt dat er ook maar iets te achterhalen valt over wat er in het verleden op de computers, laptops of smartphones is gedaan. En dat is wel zo prettig in deze tijd van hackers en internetcriminelen.

Extra ruimte binnen je bedrijf

Oude apparaten, servers, computers en dergelijke inleveren, betekent dat binnen je bedrijf direct meer fysieke ruimte creëert. De plek waar je dit ICT-afval opsloeg, kun je vast wel voor andere activiteiten gebruiken. Zo kun je bijvoorbeeld overwegen om de vrijgekomen ruimte(s) in te zetten om een of meer extra kantoren in te richten voor je werknemers. Of je kunt daar andere spullen opslaan. Wat we ondernemers ook zien doen, en dat is een nieuwe trend, is het verhuren van ruimtes die over zijn aan derde partijen. Er zijn genoeg zzp’ers en eigenaren van eenmanszaken die op zoek zijn naar kantoorruimte. Zo sla je meerdere vliegen in één klap!