Mathmatch
Image default
Bedrijven

Waarom zou je je ERP-systeem koppelen met je webshop?

Een Enterprise resource planning systeem (ERP) is een systeem dat bedrijfsinformatie met elkaar koppelt voor een vloeiend verloop. Het wordt binnen organisaties gebruikt ter ondersteuning van de bedrijfsprocessen. Een ERP-systeem bestaat uit allerlei kleine deelprogramma’s die allemaal een specifieke taak ondersteunen. Verder geeft een ERP-systeem je een overzicht van onder andere de orders, inkoop, verkoop, de productie enzovoort.

ERP-systemen zijn vaak stapsgewijs opgebouwd zodat het ERP pakket gemakkelijk uitgebreid kan worden bij groei van de organisatie. Er wordt dan gestart met een basisversie en naarmate de organisatie groeit kunnen er aanvullende modules toegevoegd worden, zoals bijvoorbeeld HRM.

De marktleider van ERP-systemen is SAP. Volgens Channelweb gebruikt 68% van de Nederlandse multinationals het ERP-systeem van SAP.

 

Een aantal voordelen van een ERP-systeem koppeling met je webshop

Besparing van tijd. Door je ERP-systeem te koppelen met je webshop worden orders automatisch verwerkt. Hierdoor kunnen er meer orders in een relatief kortere tijd verwerkt worden.

Geen dubbel beheer. Al de data wordt automatisch uitgewisseld met de webshop waardoor er geen dubbele informatie instaat.

Databronnen verzamelen en visualiseren op één plek. Door je ERP-systeem (met alle bedrijfsinformatie) te koppelen met je webshop wordt alle informatie doorgestuurd naar één centrale plek. De webshop is hierbij het uitgangspunt. We geven je de tools om een 360 graden beeld te creëren van je IT landschap.

Meer aandacht voor je klanten. Doordat er tijd bespaart wordt met de automatisering, heb je meer tijd over voor je klanten.

 

Voorbeelden van ERP webshop koppelingen

Een voorbeeld van een ERPwebshop koppeling is een Shopware 6 – SAP koppeling. Hierbij wordt een webshop in Shopware 6 gekoppeld met een ERP-systeem van SAP via de middleware van Magement.

Een Shopware 6 – Microsoft Dynamics integratie via de middleware van Magement is een ander voorbeeld van een ERP – webshop koppeling.

SAP en Microsoft Dynamics hebben ERP-systemen die vooral gebruikt worden door grote internationale ondernemingen.