Mathmatch
Image default
Bedrijven

Wat is de impact van professioneel licht en geluid huren op je concert?

Licht en geluid als bouwsteen voor elk concert

Aan praktisch elke overlegtafel van een evenementenorganisator komt licht en geluid huren aan bod. Het is namelijk de bouwsteen van je evenement. En al helemaal voor een concert. Licht en geluid zijn fantastische middelen om een bepaalde sfeer over te brengen. Toch is het verstandig om hier niet te licht over te denken. Het kan best nauw komen met de keuzes voor bepaalde types verlichting. Hoewel vele soorten op meerdere manieren in te zetten zijn, passen bepaalde types beter dan andere bij bepaalde soorten evenementen. Het is verstandig om te kiezen voor een specialist die over een ruim assortiment aan licht en geluid beschikt zodat jij altijd de beste keuzes kunt maken.

De invloed van geluid

Bij een concert is in ieder geval de helft geluid. Naast dat men hun lievelingsband of -artiest graag wil zien optreden, wil deze ook graag de muziek live horen. En dat is te bereiken via professionele geluidsinstallaties. Wel moet er voor gezorgd worden dat iedereen die komt kijken ook daadwerkelijk kan meegenieten van het geluid. Daarbij moet de kwaliteit heel hoog zijn. Een krakende of piepende box zal gegarandeerd afleiden van het spel van de band of artiest. En dat is zonde. Het is dus verstandig om te kiezen voor wereldwijd gebruikte merken.

Wat doet licht voor je concert?

Naast het live horen optreden van de band of artiest willen de meeste bezoekers ook graag een bepaalde sfeer proeven. Deze sfeer kan worden neergezet door middel van verlichting. Afhangend van het type muziek zijn er verschillende keuzes te maken op dit gebied. Energieke muziek kan ondersteund worden door lichtshows met movingheads en stroboscopen om het publiek mee te laten genieten van alle energie. Akoestische of rustige concerten kunnen meer baat hebben bij statische verlichting waardoor de focus meer op de dromerige of ontspannende muziek komt te liggen.

Een deskundige helpt jou op dit gebied

Wat je ook kiest: het is handig om de hulp in te schakelen van een deskundige. Er zijn tegenwoordig vele opties en het is mogelijk dat je zonder veel kennis op dit gebied de draad kwijtraakt. Een specialist zal je helpen en kan jou adviseren om juist wel of juist niet voor bepaalde keuzes te gaan. Gestoeld op hun eerdere ervaringen kunnen zij jou bepaalde audiovisuele middelen aanbevelen. Samen kunnen jullie de beste keuze maken voor het beste licht en geluid voor jouw concert.

https://www.ampco-flashlight.com/nl/huren/licht-en-geluid/