Mathmatch
Image default
Bedrijven

Wat zijn de meest Populaire Hbo-opleidingen? Lees het hier!

Veel studenten vinden het moeilijk om de juiste keuze te maken voor hun studie. Er zijn namelijk heel veel mogelijkheden voor studies tegenwoordig. Daarom is het soms moeilijk om de juiste keuze te maken. Er zijn opleidingen die je opleiden voor een specifiek beroep, maar er zijn ook brede opleidingen waar de keuze voor een beroep vrij groot is. Kun jij wel wat advies en informatie gebruiken over wat nu precies de meest populaire Hbo-opleidingen van dit moment zijn? Lees dan zeker eens over onderstaande opleidingen!

HBO Rechten

Tijdens de opleiding HBO Rechten word je opgeleid om in de juridische wereld werkzaam te zijn. De opleiding is zo populair omdat het een hele brede opleiding is met vele verschillende banen als potentieel. Zo is het bijvoorbeeld mogelijk om bij de overheid te werken, maar ook in het bedrijfsleven. Zo zou je bijvoorbeeld te weten komen hoe je een arbeidsconflict moet oplossen. Een arbeidsconflict klinkt nu misschien nog lastig, maar zal met deze opleiding een stuk duidelijker worden. Voor deze opleiding is het belangrijk om over goede communicatieve vaardigheden te beschikken. Je leert namelijk presenteren en argumenteren. Dit zijn een aantal basisvaardigheden van een jurist. Er wordt van je verwacht dat je alle rechtsvormen gaat leren. Zo ook bijvoorbeeld ondernemingsrecht en arbeidsrecht, zodat je een arbeidsconflict kunt oplossen.

(Toegepaste) Psychologie

Een van de meest populaire opleidingen voor Hbo-studenten is Toegepaste Psychologie. Toegepaste psychologie draait om menselijk gedrag. Je wordt dan ook een expert in het gedrag van de mens leren kennen en herkennen. Ook leer je over gedragsverandering bij mensen toepassen door voorlichting, training en/of coaching. Hiervoor krijg je eerst te maken met alle mogelijke manieren om gedrag te analyseren en te evalueren. De opleiding Toegepaste Psychologie duurt vier jaar lang. In jaar drie loop je vooral stage. De theorie die je in de eerste twee jaar hebt meegekregen, ga je daarna toepassen in de praktijk tijdens je stage.

Verpleegkunde

Studenten die zijn afgestudeerd van de opleiding Verpleegkunde werken voornamelijk met patiënten om hen door te verwijzen. Het is bij deze opleiding belangrijk om te zorgen voor preventie om mogelijke ziekten te voorkomen. Het werk van een verpleegkundige is een grote verantwoordelijkheid, aangezien je het aanspreekpunt bent in de zorg en op de afdeling. Een verpleegkundige moet omgaan met stressvolle situaties, maar moet ook analytisch vermogen hebben.

https://mediatorkaart.nl/arbeidsconflict/