Mathmatch
Image default
Bedrijven

Wonen in Leiden

In de provincie Zuid-Holland in Nederland ligt de mooie stad Leiden. Leiden, gelegen in het westen van het land, ligt op iets meer dan een kwartier rijden van Amsterdam. De stad is in het bezit van de oudste universiteit van Nederland: Universiteit Leiden. Deze universiteit stamt vanuit 1575. De stad Leiden is gevuld met een rijke historie, culturele bezienswaardigheden. De stad telt zo’n 125.000 inwoners (2022).

Aantrekkelijk wonen

Leiden is een innovatieve en een culturele stad. Het is dan ook niet voor niets zeer populair voor innovatieve bedrijven met een internationaal karakter. Leiden heeft naast mooie gebouwen ook mooie groenvoorzieningen en diverse leuke parken. Het openbaar vervoer is goed geregeld en het wonen is er prettig.

Bouwcontainer huren

Veel mensen worden dan ook verliefd op de stad Leiden en gaan een bouwcontainer huren. Want meestal gaat een verhuizing gepaard met een kleine of grote verbouwing. Dus een bouwcontainer huren is een logische stap.

  • Voor het huren van een bouwcontainer moet je wel aan aan aantal zaken denken:
  • Een bouwcontainer moet je tijdig huren.
  • Bedenk goed welke bouwcontainer geschikt is.
  • Bekijk vast of er een goede plek is waar de bouwcontainer kan staan.
  • Vraag voor het huren, 3 offertes aan. Vraag bij grote verschillen aan alle leveranciers, waarin dat verschil precies zit.
  • Check goed wat de voorwaarden zijn bij de leverancier van de bouwcontainer. Waar moet je op letten? De ene leverancier biedt bijvoorbeeld meer service dan de andere leverancier. Bekijk dus goed wat jij nodig hebt.

Genieten van Leiden

Vergeet niet te genieten van het wonen in Leiden, het is een interessante stad die bekend staat als kennisstad. De stad heeft meerdere musea, waaronder het Museum Volkenkunde, het Boerhaave museum en het Rijksmuseum voor oudheden. Net als bijvoorbeeld de Sterrewacht van Leiden zijn al deze musea verbonden met de universiteit.