Mathmatch
Image default
Bedrijven

Zo schrijf jij de leukste blogs

Blogs maken een groot deel uit van de bezoekers op jouw website. Hoe meer relevante blogs je schrijft, hoe meer relevante bezoekers op jouw website terecht komen. Hoewel blogs schrijven een vak op zich is, zijn er een aantal trucjes waar je gebruik van kan maken. Wanneer je je blog zelf schrijft kan het inspirerend en zelfs leerzaam zijn. Waar je rekening mee moet houden leggen we je hieronder uit.

Relevant onderwerp

Voordat je begint met het schrijven van een blog, is het belangrijk om een goed onderwerp uit te kiezen, maar hoe doe je dat? Houd altijd rekening met jouw merk en waar jouw bedrijf voor staat. Staan jullie voor een gezonde levensstijl, dan is het niet relevant om over de lekkerste fast food restaurants in Nederland te schrijven. Verder kan het helpen om ‘hulp’ te zoeken op social media. Let hierbij wel goed op dat je onderzoekt waar jouw doelgroep zich bevindt. Zie je een onderwerp dat veel voorkomt in jouw tijdlijn? Probeer die dan te koppelen aan jouw merk. Zo heb je meteen een super relevant onderwerp te pakken!

Het schrijven van de blog

Zodra jij een relevant onderwerp te pakken hebt ben je klaar om je blog te aan schrijven. Breng eerst structuur aan in je blog d.m.v. een inleiding, kopjes en alinea’s. Dit maakt het een stuk makkelijker om te lezen én is voor jou ook fijner om te schrijven. Maak tijdens het schrijven gebruik van voorbeelden. Dit spreekt tot de verbeelding van jouw doelgroep, waardoor het relevanter is voor hen. Let daarnaast altijd goed op spellingsfouten en een goede zinsopbouw. Dat is namelijk het begin van een goede blog. Daarnaast is het ook altijd belangrijk voor de SEO om gebruik te maken van interne en externe linkjes.

Online marketing bureau Utrecht

Ben je zelf geen held in het schrijven van blogs en wil je het liever door iemand anders laten doen? Dat kan! Er zijn vele bureaus in Nederland te vinden die hier gespecialiseerd in zijn. Neem bijvoorbeeld dit online marketing bureau in Utrecht. Zij helpen je graag hiermee, zodat jij aan andere belangrijke zaken binnen jouw organisatie kan werken.

https://odiv.nl/