Asbest saneren

Mathmatch

Alles wat u moet weten over asbest saneren

Je hoeft tegenwoordig de radio of de televisie maar aan te zetten en je hoort wel weer een bericht over een of ander gebouw dat gesloten omdat men daar op stel en sprong asbest saneren moet. Ik dacht altijd dat dit een overdreven reactie was op een in mijn ogen zeer onschuldig fenomeen. Wij hadden ook altijd dit materiaal in ons huis maar over het asbest saneren hadden wij nog nooit nagedacht. Waarom zouden we ook? We wonen per slot van rekening al meer dan twintig jaar in dit huis en wij hadden nog nooit schadelijke gevolgen ondervonden. Het asbest saneren door een professioneel bedrijf leek ons dan ook ten zeerste overbodig. Een tijdje geleden gebeurde er iets wat mij op totaal andere gedachten heeft gebracht. Midden in de nacht schrok ik wakker van lawaai in de keuken. Ik trok mijn duster aan en liep richting de keuken waar ik dacht dat er ingebroken werd. Toen ik de deur echter open deed zag ik dat heel het vertrek in lichterlaaie stond! Ik schrok mij uiteraard een hoedje en ik heb daarop dan ook snel de brandweer gebeld. Die sommeerde mij en mijn vriend onmiddellijk om het huis uit te gaan aangezien er schadelijke stoffen konden vrijkomen. De brand was gelukkig snel geblust maar de brandweer wees ons erop dat ons huis vol schadelijke stoffen zat qua bouwmaterialen en dat asbest saneren een zeer goede mogelijkheid was om onszelf niet in levensgevaar te brengen. Wij hebben dat advies meteen ter harte genomen en hebben een bedrijf gebeld dat gespecialiseerd is in asbest saneren, i4solutions. Wij hebben gevraagd of hij voor ons asbest saneren kon en, zoals een gespecialiseerd bedrijf dat natuurlijk ook betaamt, kon hij dit. We hebben meteen de agenda erbij gepakt om te kijken wanneer hij bij ons aan de slag zou kunnen gaan. Het bleek dat dit al heel snel kon, ik was hier uiteraard erg blij om dit te horen want ik voelde mij helemaal niet meer zo veilig in mijn eigen huis. Kun je zien hoe snel de gedachten van een mens om kunnen slaan.

Asbest saneren is een verstandige keuze

Het asbest saneren was voor ons iets wat sinds de dag van de brand heel hoog op ons verlanglijstje stond. Het was namelijk zo dat wij niet alleen qua rookontwikkeling aan de dood waren ontsnapt maar ook hadden wij een groot risico gelopen doordat de asbestplaten die in ons huis verwerkt zijn, ook hadden kunnen gaan branden waardoor wij een grote concentratie schadelijke stoffen hadden kunnen inademen. Dit wilden wij natuurlijk absoluut niet en wij waren dan ook zeker dat wij een dergelijk risico in de toekomst niet meer zouden willen lopen. Daarbij moest onze keuken toch ook worden aangepakt dus als we asbest saneren wilden laten dan konden we dat nu het beste doen. Asbest saneren is namelijk iets dat nogal wat rommel kan geven, zeker in ons geval en daarom wilden het graag tegelijkertijd met de verbouwing van de keuken doen. Dit is ons achteraf heel erg goed bevallen. Het bedrijf, gespecialiseerd in asbest saneren, heeft prima diensten geleverd en ik wil hiervoor dan ook mijn dank uitspreken in deze tekst. Wij kunnen er dankzij dit asbest saneren zeker van zijn dat de volgende keer wanneer onze keuken in brand staat wij geen onnodige risico’s lopen. Dat is natuurlijk een hele geruststelling en wij zijn dan ook blij dat wij in deze wetenschap kunnen leven. Het asbest saneren was een van de beste dingen die wij onszelf konden gunnen wanneer het gaat om het verminderen van risico’s in het leven. Mijn vriend en ik hebben beide al niet zo’n goede gezondheid en daarom wilden we graag alle mogelijke risico’s zoveel mogelijk uitsluiten.

Wij kunnen weer gerust, en zonder risico, adem halen

Wat voor ons het belangrijkste is nadat het asbest saneren weer achter de rug is, is dat wij weer zonder daarbij schadelijke stoffen binnenkrijgen, kunnen ademhalen. Dit bedoelen wij natuurlijk niet letterlijk want wij waren hiervoor ook al in staat om te kunnen ademen maar het gaat nu toch met wat met minder kwelling gepaard. Daarbij hebben wij ook al veel mensen geadviseerd om ook over te gaan op asbest saneren. Je wilt niet weten hoeveel mensen deze schadelijke stof ook in hun huis hebben zitten. Wij hebben inmiddels ervaren dat het inderdaad niet onterecht is dat huizen worden ontruimd doordat deze asbestplaten in de betreffende woningen zijn verwerkt. Wij weten nu dat dit werkelijk tikkende tijdbommen zijn en dat je er erg veel nare gevolgen van kunt ondervinden. Het is dan ook daarom dat wij iedereen op asbest saneren, of beter de gezegd de mogelijkheid daartoe, zouden willen wijzen. Wij vinden het namelijk belangrijk dat iedereen goed op de hoogte is van de gevolgen die deze stof op uw gezondheid, maar ook op die van de personen die u lief heeft, kan hebben. Gelukkig is er op het internet heel veel informatie te vinden over asbest saneren en kunt u zelf op uw gemak uitzoeken bij wie u terechtkunt voor asbest saneren. Wij kunnen het u in ieder geval van harte aanbevelen omdat het u eigenlijk alleen maar voordelen op kan leveren. Om alles even samen te vatten zouden wij willen zeggen dat:

  • het een investering is in uw gezondheid
  • u enkel profiteert
  • het echt niet duur is
Voor meer info : klikt u hier