Eenvoudig de woning opknappen

Mathmatch

Wanneer het gaat om de staat van de woning zin er verschillende redenen aan te wijzen waardoor deze in verval kan raken. Het is echter vrij gemakkelijk om de woning er weer stralend uit te laten zien. In dit artikel vindt u terug hoe werkzaamheden aan het huis zoals gevelrenovatie en dakwerken de staat van uw woning kunnen redden.

De gevel herstellen naar zijn oude staat

De term gevelrenovatie is eigenlijk een verzamelnaam voor meerdere werken die verricht worden aan de gevel. Zo zorgt gevelreiniging er voor dat vuil en mossen van uw woning worden verwijderd. Wanneer de gevel wordt gereinigd door een ervaren gevelwerker zal de woning binnen de kortste keren opnieuw stralen. Een andere werkzaamheid die gevelrenovatie bedrijven uitvoeren is het herstellen van voegwerk. Door wind en zure regen kan het gebeuren dat voegselwerk in de loop van de jaren in verval raakt. Het is voor een ervaren gevelwerker een fluitje van een cent om het oude voegwerk te verwijderen en deze te vervangen met nieuw voegwerk. Om een gerenoveerde gevel te beschermen is het verstandig om de gevel te laten impregneren zodat vuil en zure regen geen probleem meer vormen voor uw gevel. Wanneer we kijken naar de prijs van het herstellen van voegwerk ligt dit ronde de €30,- per m2. Het impregneren van de gevel kost tussen de 300 en 400 euro. Een ding is zeker, een woning waarvan de gevel gerenoveerd is krijgt opnieuw de uitstraling van een gloednieuwe woning.

Dakwerken zijn erg belangrijk

Om er voor te zorgen dat uw dak nooit in verval raak is het aan te raden om de tien jaar dakwerken uit te laten voeren. Een ervaren dakwerker kan de staat van uw dak controleren en kan kapotte dakgoten, dakpannen en afvoeren repareren. Het uitvoeren van controles en reparaties aan het dak zorgt er voor dat de waarde van de woning niet snel zal dalen. De prijs van dakwerken is afhankelijk van het type dak van de woning. Het kost namelijk meer tijd om dakwerken op een hellend dak uit te voeren dan op een plat dat. De prijs per vierkante meter zal dan ook hoger zijn voor dakwerken op een hellend dak. Elke type dakwerk heeft zijn eigen prijs. Wij geven u dan ook het advies mee om meerdere dakwerk bedrijven met elkaar te vergelijken. Neem dus geen overhaaste beslissingen! Dit kan een hoop geld kosten.

Voor meer info : klikt u hier