Mathmatch
Image default
Dienstverlening

Grondbank

De onafhankelijke grondbank online

Het begrip grondbank kan naar verschillende dingen verwijzen. Het heeft niets met de bank te maken die thuis voor de televisie staat. Het heeft juist veel te maken met de grond die buiten ligt en de verhandeling daarvan. Ook wordt de term grondbank gebruikt als een administratief begrip binnen de overheid. Het moge dus duidelijk zijn dat de grondbank geen eenduidig begrip is. Daarom zal in deze tekst opgehelderd worden waar het allemaal naar kan verwijzen. Ten eerste is het van belang te beseffen dat het in het woord ‘grondbank’ gaat om grondpartijen. Grondstromen in Nederland zijn de laatste jaren heel belangrijk geworden wegens het belang van recycling. De grondbank beheert dus de marktplaats van verschillende gronden: partijen grond, bagger en recyclinggranulaat. Ook kan het woord ‘grondbank’ verwijzen naar een administratief begrip. In de administratie kan een gemeente een stuk grond dat braak ligt in de ‘grondbank’ zetten. Dit heeft verschillende administratieve voordelen. We zullen nu echter verder ingaan op de eerste betekenis van de grondbank. Zoals gezegd, kunnen er via de grondbank verschillende soorten partijen verhandeld worden:

  • partijen grond die vrijgekomen zijn door graafwerkzaamheden
  • bagger dat vrijkomt door baggerwerkzaamheden in vaarwegen (bagger is het slib dat wordt afgezet in vaarwegen)
  • recyclinggranulaat: het materiaal dat ontstaat bij sloopwerkzaamheden

De online grondbank

Tegenwoordig wordt alles verhandeld via het internet, dus ook grond. Er bestaat een online grondbank die grondpartijen, bagger en recyclinggranulaat presenteert op het web. Het is eigenlijk een soort marktplaats voor grond en dergelijke. Je kunt op deze website dus zowel je grond aanbieden als het kopen wanneer je er behoefte aan hebt. Het aanbod is geclassificeerd in verschillende categorieën van kwaliteiten. Ten eerste zijn er de categorieën Grond, Bagger en Granulaat. Deze categorieën zijn weer onderverdeeld in categorieën die de kwaliteit aanduiden. Grond is onderverdeeld in Klasse AW 2000, Klasse Wonen, Klasse Industrie en Ernstig Verontreinigd (reinigbaar). De categorie Bagger is onderverdeeld in Klasse A, Klasse B en Klasse NT (reinigbaar). Tenslotte is de categorie Granulaat onderverdeeld in de groepen Menggranulaat, Metselwerkgranulaat, Betongranulaat, Hydraulischgranulaat en Asfaltgranulaat. Op de landkaart die op de site staat weergegeven kun je in een oogopslag zien of er ergens in jouw buurt vraag of aanbod is in grond, bagger of granulaat. Ook de hoeveelheden staan erbij vermeld, dus je hebt in een korte tijd veel informatie. De grondbank is dus een heel overzichtelijk platform voor de uitwisseling van grondstromen. Het is heel belangrijk dat dit op een effectieve manier gebeurt, zodat alles gerecycled wordt. Bovendien is het zeer voordelig dat je altijd in de buurt grond kan krijgen of verkopen. Op deze manier worden er minder grote partijen over zeer grote afstanden vervoerd. Voor het bedrijf scheelt dit een heleboel aan kosten, en voor de maatschappij is het een voordeel dat er minder uitlaatgassen de atmosfeer worden ingeblazen door de vrachtwagens.

Gauw profiteren

De grondbank is voor zowel de overheidssector als de private sector. Zowel overheden als bedrijven uit de private sector kunnen terecht bij de grondbank met hun vraag en aanbod. De grondbank is onafhankelijk. Er is altijd een actueel overzicht van de vraag en het aanbod op de website. Het platform fungeert enkel als platform en heeft geen rol in het contact tussen koper en verkoper. De bank is dus zelf onafhankelijk en niet aansprakelijk bij geschillen. De grondbank werkt als volgt: stel, u moet een grote partij grond kwijt. Dan gaat u simpelweg naar de site grondbankonline.nl en biedt u uw partij aan. Voor het luttele bedrag van 24,50 euro kunt u uw partij al online hebben staan. Mensen die belang hebben bij de grond kunnen nu uw aanbieding van grond zien. Gedurende vijf weken staat uw partij op de website. Heeft zich geen belanghebbende aangemeld in die tijd, dan moet u de advertentie opnieuw plaatsen. Er is een onderscheid aan te brengen tussen een partij die verplaatsbaar is en een partij met een vaste locatie. Heeft u dus net een gebouw gesloopt of grond uitgegraven en moet uw bedrijf de grond binnen afzienbare tijd kwijt zijn? Dan is het een goed idee om de partij online aan te bieden in onze grondbank. U zult zien dat u een hoop kosten bespaart door de partij aan te bieden aan partners die in de buurt zijn van uw eigen bedrijf. U hoeft dus niet langer honderden kilometers af te leggen en vervelende kosten te maken om van die grond af te komen. Via ons platform bent u snel en goedkoop van het overtollige materiaal af. Tegen het luttele bedrag van een paar tientjes heeft u al een advertentie en maakt u kans op een succesvolle verkoop van het materiaal. Ook als u zelf belang heeft bij grond kunt u heel goed terecht bij onze grondbank. U kunt in een oogopslag zien waar de dichtstbijzijnde partij grond ligt die geschikt is voor uw werkzaamheden. Bezoek dus gauw onze website voor meer informatie. Wij zijn betrouwbaar en zijn er om u een goede dienst te verlenen. Profiteer dus gauw van deze unieke marktplaats op het web en zorg voor een mooie bedrijfsbegroting. Daarbij bespaart u ook nog eens het milieu en dient u een maatschappelijk doel. U vindt alle informatie op onze website, maar als u nog vragen heeft over de organisatie en haar hele reilen en zeilen, kunt u altijd telefonisch contact met ons opnemen. Twijfel dus niet langer en surf nu naar onze webstek.

Voor meer info : klikt u hier