Uw kennis beschermen: octrooi aanvragen met behulp van training van een gespecialiseerd bedrijf

Heeft u een nieuwe product of dienst heeft uitgevonden, dan is het van groot belang te die uitvinding te beschermen. Als uitvinder heeft u het al druk genoeg met het ontwikkelen van uw product of dienst. Toch is het belangrijk om kennis te hebben van het aanvragen van een octrooi ter bescherming van uw uitvinding. Voor het wel of niet aanvragen van patent is het van belang dat u tijdig doorheeft dat u een nieuwe uitvinding in handen heeft. Tijdens een 1-daagse of 2-daagse training leert u herkennen wanneer er octrooi aangevraagd kan worden voor een uitvinding. Daarnaast wordt ook aandacht besteed aan de manier waarop een uitvinding tot een commercieel succes gemaakt kan worden. Zo weet u voortaan precies wanneer u moet overgaan tot patent aanvragen.

 

Wanneer is octrooi aanvragen mogelijk?

Het aanvragen van een patent is een ingewikkeld proces. U bent er dan ook vast bij gebaat wanneer het aanvragen van octrooi overzichtelijker voor u wordt gemaakt. Ten eerste moet de uitvinding voor het moment van patentaanvraag nog nergens ter wereld openbaar zijn gemaakt. Ook niet door de uitvinder zelf. Daarnaast moet het product of proces een vindingrijke oplossing zijn. Dat wil zeggen dat de uitvinding voor een specialist geen voor de hand liggende oplossing mag zijn. Verder moet de uitvinding waarvoor u patent aan wilt vragen, daadwerkelijk vervaardigd kunnen worden. Als een uitvinding aan deze drie voorwaarden voldoet, kunt u bij het Nederlandse Octrooicentrum octrooi aanvragen.

 

Patent aanvragen voor wereldwijde bescherming van een uitvinding

Het is verstandig een patent zo snel mogelijk aan te vragen. U wilt uw uitvindingen en intellectuele eigendommen natuurlijk wel goed beschermen. Binnen de techniek is het bijvoorbeeld zo dat een uitvinding altijd een beperking of een probleem oplost. Een voorbeeld hiervan is de batterij van een telefoon. Deze ging in het verleden slechts een aantal uur mee, maar door diverse uitvindingen kunt u tegenwoordig dagenlang vooruit als u de telefoon heeft opgeladen. Door patent aan te vragen heeft u het alleenrecht voor het commercieel toepassen van uw uitvinding. Daarom moet u altijd octrooi aanvragen voor een nieuwe uitvinding.

Voor meer info : klikt u hier