Mathmatch
Image default
Electronica en Computers

De Nokia Lumia 920

De Nokia Lumia 920 werd in november 2012 gelanceerd als de high-segment smartphone van Nokia. De Lumia 920 beschikt net als de destijdse concurrentie over een Qualcomm Snapdragon S4 chip, wat de telefoon ongelofelijk snel op Windows Phone 8.0 laat draaien. Dit is dan ook meteen het grootste verschil tussen de Lumia 920 en concurrentie van Samsung of Apple, het besturingssysteem. Windows 8.0 is een erg gebruiksvriendelijk en simpel besturingssysteem en ziet er door menu met de tiles gelikt uit.

Om Windows Phone 8.0 goed tot zijn recht te laten komen, wordt er in de Lumia 920 gebruik gemaakt van een 4,5 inch Gorilla Glass LCD display. Dit is een multi-touch IPS display dat doormiddel van Nokia’s ClearBlack techniek ervoor zorgt dat zwart ook daadwerkelijk wordt weergegeven als zwart. Ook beschikt de Lumia over een techniek genaamd Puremotion HD+. Dit is een polarisatie laag die is geplaatst tussen het glas en het LCD. Deze laag zorgt voor mooie heldere kleuren en een perfecte leesbaarheid in een licht omgeving.

De Nokia Lumia 920 beschikt over een optie wat draadloos opladen mogelijk maakt. Hierbij heb je wel de Nokia wireless charging accessoire nodig. In alle andere gevallen is de Lumia 920 op te laden doormiddel van de standaard mini USB. Verder heeft de Lumia 920 een 8.7 megapixel camera waarmee in een 1080p resolutie gefilmd kan worden. Om al deze foto’s en video’s in op te slaan is de Lumia 920 voorzien van 32GB intern geheugen.

Over het design valt te twisten, maar zal bij velen in de smaak vallen. De polycarbonaat behuizing is sterk, duurzaam en erg krasbestendig. Dit maakt de Lumia 920 in combinatie met het Gorilla Glass een duurzame smartphone. De Lumia 920 is verkrijgbaar in de kleuren rood, geel, zwart en wit. De zwarte Lumia 920 is voorzien van een matte finish en de lichtere kleuren hebben een glossy finish.

Voor informatie over een Nokia Lumia 920 abonnement: http://www.mobifo.nl/smartphone/nokia/nokia-lumia-920-abonnement/

Voor meer info : klikt u hier