Nexus 5

Nexus 5

Ieder telefoonmerk brengt met regelmaat een nieuw model op de markt, zo ook LG. Hun nieuwste model is de Nexus 5 smartphone en deze is uitgebracht in samenwerking met Google. Dat betekent dat het ook gebruik maakt van het nieuwste Android besturingssysteem, namelijk Android 4.4 KitKat. Je krijgt met deze smartphone dus echt het nieuwste van het nieuwste! Het uiterlijk van de Nexus 5 is voor sommigen misschien wat saai, aangezien deze helemaal zwart is. Maar dit zorgt er wel voor dat het toestel een elegante en nette uitstraling heeft. Bovendien, als je liever een andere kleur hebt, dan kun je natuurlijk altijd een leuk hoesje kopen. Daarmee maak je je mobiel in één klap een stuk persoonlijker en vrolijker, als dat is waar je van houdt. De achterkant van de Nexus 5 is gemaakt van stroef plastic. Dit heeft een groot voordeel, namelijk dat het apparaat heel fijn in de hand ligt en niet snel wegglijdt. Dat is een belangrijk aspect, je wilt tenslotte niet per ongeluk je telefoon laten vallen. Daarbij komt nog een groot voordeel en dat is dat het niet snel vlekkig wordt. Glimmende materialen hebben natuurlijk als pre dat veel mensen het er mooi en sjiek uit vinden zien, maar het schoonhouden ervan is natuurlijk een ramp. Iedere keer dat je het toestel oppakt, maak je er onbewust veel vlekken en vingerafdrukken op. Door het glimmende materiaal zie je dat meteen en dan blijft er weinig van dat mooie en chique uiterlijk over. Doordat de Nexus 5 dus gebruik maakt van stroef plastic, heb je nooit last van vingerafdrukken en ook zelden van vlekken. Daardoor ziet het toestel er uiteindelijk vele malen netter uit dan de exemplaren met een glimmende achterkant. Er is dus heel wat voor te zeggen dat LG voor de Nexus 5 gekozen heeft voor het gebruik maken van een stroef materiaal.

Specificaties Nexus 5

Het is natuurlijk een groot pluspunt als het uiterlijk van een smartphone goed is, maar het gaat er natuurlijk uiteindelijk om wat het apparaat allemaal kan. Ook dat is bij de Nexus 5 prima in orde. Zoals gezegd is deze mobiel dus uitgerust met het nieuwste Android besturingssysteem, Android 4.4 KitKat. Dit systeem is echt aanzienlijk sneller dan de voorgaande Android besturingssystemen. Standaard apps werken veel sneller dan in het verleden en hierdoor is het mogelijk om meerdere grotere apps tegelijk te laten draaien. Een ander groot voordeel is dat Google altijd updates eerst naar Nexus toestellen stuurt, waardoor je altijd als eerste beschikt over de nieuwste software. Daarnaast heeft Google het stembesturingssysteem sterk verbeterd. Naast de software waar de Nexus 5 over beschikt, is het natuurlijk ook belangrijk om meer te weten over de kenmerken en de hardware van het toestel zelf. De Nexus 5 is uitgerust met een scherm van bijna vijf inch. Doordat het scherm haarscherp is, is het kijken van filmpjes en foto’s op het apparaat echt heel goed mogelijk. De 8 megapixelcamera maakt uitstekende foto’s. Het enige nadeel is dat het soms wat lang duurt voordat de camera scherp gesteld heeft. Daarnaast kun je met de Nexus 5 ook video’s maken in HD kwaliteit en de resultaten hiervan zijn echt uitstekend! Een klein minpuntje van de Nexus 5 is de accu. Deze heeft een niet heel erg grote capaciteit, namelijk 2300 mAh. Maar dit is wel voldoende om het apparaat een dag gemiddeld tot intensief te kunnen gebruiken. En laten we eerlijk zijn, we leggen toch allemaal ‘s nacht ons toestel weer aan de lader, dus dit is geen onoverkomelijk probleem. De processor van de Nexus 5 is een krachtige Snapdragon 800, wat garant staat voor een razendsnelle smartphone. Ook het geheugen van het apparaat is natuurlijk erg belangrijk. Er zijn nu twee mogelijkheden, namelijk een toestel met 16 GB of een met 32 GB. Het is zaak om van te voren goed na te denken over hoeveel geheugen je nodig hebt, want het is helaas niet mogelijk om het geheugen uit te breiden. Als je veel films kijkt of veel muziek luistert, is het verstandig om meteen voor de 32 GB variant te kiezen.

Foon4u

Ben je nieuwsgierig hoe de Nexus 5 zich verhoudt tot het toestel dat je nu hebt of tot een ander toestel dat je misschien zou willen hebben, bezoek dan de website van Foon4u. Hier kun je heel eenvoudig verschillende toestellen met elkaar vergelijken via het handige vergelijkingsprogramma. Je hoeft daarvoor alleen de Nexus 5 aan te klikken en de toestelleen waarmee je deze zou willen vergelijken en je krijgt dan een heel handig overzicht van de verschillende specificaties van de betreffende apparaten. Wil je de Nexus 5 aanschaffen in combinatie met een abonnement, ook dan zit je bij Foon4u helemaal goed. Je kunt hier namelijk heel eenvoudig zien welke providers dit toestel bij een abonnement leveren en welke voorwaarden en kosten er aan de diverse abonnementen verboden zijn. Ook hierbij kun je weer heel eenvoudig een vergelijking maken en zie je snel wat voor jou de voordeligste optie is. Als je twijfelt over of de LG Nexus 5 voor jou een goede keuze is of dat je beter voor een andere smartphone kunt gaan, dan kan de vergelijkingswijzer op deze site je goed helpen. En, zoals gezegd, kan deze website je dus ook heel goed helpen bij het zoeken naar het juiste telefoonabonnement voor jou. Voor alles op het gebied van mobiele telefonie ga je dus naar Foon4u!

Voor meer info : klikt u hier