Mathmatch
Image default
Energie

De afmetingen van zonnepanelen

Er bestaan zonnepanelen met verschillende afmetingen. Wilt u graag meer weten over de afmetingen van zonnepanelen? Dan is het allereerst van belang dat u weet welk type zonnepanelen u wilt gaan aanschaffen. Monokristallijne zonnepanelen kunnen namelijk andere afmetingen hebben dan bijvoorbeeld polykristallijne zonnepanelen of dunne film zonnepanelen. Ook is de opstellingen van de panelen op het dak van invloed voor de keuze voor de juiste afmeting. Gaat u de zonnepanelen in portretvorm of juist liggend (laten) installeren. Ook de hoeveelheid Watt per paneel die u wenst, is van invloed op de afmeting. Bij Tenten Solar Zonnepanelen informeren we u hier graag over.

Standaard afmetingen van zonnepanelen

Er zitten wel verschillen in de afmetingen van zonnepanelen, maar geen grote verschillen. De meeste leveranciers werken namelijk met standaard afmetingen, over het algemeen zijn dat deze 3 afmetingen:

  • 1650 lengte x 991 breedte mm: meest gebruikt, doorgaans zonnepanelen van 245 tot 265 Wp
  • 1956 lengte x 992 breedte mm: extra groot formaat, doorgaans zonnepanelen van 285 tot 300 Wp
  • 1580 lengte x 808 breedte mm: extra klein formaat, doorgaans zonnepanelen van 190 tot 205 Wp

Ook de dikte van het zonnepaneel heeft doorgaans standaard afmetingen, deze varieert van 35 tot 50 mm.

Neem contact op met Tenten Solar Zonnepanelen

Wilt u graag meer informatie over zonnepanelen of de afmeting ervan? Neem dan contact met ons op via +31 544 35 33 48 of mail naar ons.

Voor meer info : klikt u hier