Glas kan u helpen besparen op energiekosten!

Indien u iedere maand een hoge energierekening gepresenteerd krijgt van uw energieleverancier, kan het de moeite lonen om naar wegen te zoeken om hierop te bezuinigen. 

U kunt bijvoorbeeld nagaan of het zinvol is om over te stappen naar een andere leverancier. U kunt zich echter ook oriënteren op de besparing van energie zelf. Dit kan vervolgens ook weer tot lagere kosten leiden. Eén van de manieren om op energie te besparen is door een betere isolatie van het huis. Nieuwe huizen die worden gebouwd voldoen doorgaans aan de meest actuele en strenge normen op het terrein van isolatie en energiebesparing. Bij oudere huizen dient dit door de huidige of toekomstige bewoners zelf te worden gerealiseerd.

Dit vraagt de nodige tijd voor oriëntatie op de mogelijkheden. Energie-adviseurs, onafhankelijk of verbonden aan een energiebedrijf kunnen hierbij een zinvolle rol vervullen. Eén van de opties die in aanmerking komt, is het plaatsen van dubbel glas. Veel mensen in Nederland zijn hier in het verleden al toe over gegaan. Inmiddels is er naast de mogelijkheid van dubbel glas ook de optie om drie dubbel glas te laten plaatsen. Dit isoleert nog effectiever tegen energieverlies en houdt de kou nog beter buiten.

Het loont de moeite om te informeren naar de mogelijkheden voor dubbel en driedubbel glas voor uw woning. Misschien zijn er bepaalde technische details waarmee rekening gehouden dient te worden. Ook gelden er misschien speciale regels indien u in een monumentaal beschermd pand of gemeentelijk monument woont, die in acht moeten worden genomen.

Andere vragen die u wellicht heeft, kunnen betrekking hebben op de waarde van de woning, de OZB en de verzekering van uw huis in relatie tot energiebesparingsmaatregelen. Adviseurs van een glashandel of een energiebedrijf kunnen u hierbij goed helpen. Dit geldt ook voor taxateurs en medewerkers van uw verzekeringsmaatschappij. Zij staan u graag te woord om u zo goed mogelijk van dienst te zijn bij energiebesparing in en om uw (t)huis.

Voor meer info : klikt u hier