Mathmatch
Image default
Energie

Informatie over subsidie voor zonnepanelen

Denkt u na over het aanbrengen van zonnepanelen op het dak van uw huis of bedrijf? In sommige gevallen kunt u dan in aanmerking komen voor subsidie. In dit artikel zetten we informatie over subsidies voor zonnepanelen voor u op een rijtje.

Subsidie in het verleden en nu

In 2012 en 2013 maakten de overheid het aanschaffen van zonnepanelen voor particulieren extra aantrekkelijk door middel van het verschaffen van een subsidie. Particulieren konden tot €650 terugkrijgen bij de aanschaf van zonnepanelen.

Intussen heeft de regering de subsidies voor zonnepanelen bij particulieren afgeschaft. In enkele gevallen kunt u bij uw gemeente nog wel gemeentelijke subsidie voor zonnepanelen aanvragen. Dat is handig, want hierdoor wordt de tijd waarin u uw investering terugverdiend verkort. Een aantal gemeenten verstrekken ook duurzaamheidsleningen. Ook mag u de BTW over zonnepanelen aftrekken van de belasting. Informeer bij uw gemeente voor welke subsidieregelingen u in aanmerking komt.

Subsidie informatie voor bedrijven en instellingen

Non-profit instellingen en bedrijven die veel stroom verbruiken kunnen in aanmerking komen voor een aantal subsidies. Voorbeelden van beschikbare subsidies zijn:

  • SDE+ subsidie (voor stimulatie productie duurzame energie en installatie zonnepanelen);
  • EIA subsidie;
  • Duurzaamheidslening.

Vraag, om in aanmerking te komen voor deze subsidieregelingen, bij uw gemeente naar de drempelhoogte voor energiegebruik.

Meer informatie over subsidie voor zonnepanelen

Wilt u graag meer informatie over het installeren van zonnepanelen en bijbehorende subsidies voor zonnepanelen? Neem dan contact op met de medewerkers van Tenten Solar.

Voor meer info : klikt u hier