Een heerlijk glas witte wijn

In de zomer op een terras, ‘s avonds laat op de bank voor de televisie of bij een heerlijk stuk gebakken vis. Witte wijn is geschikt voor verschillende momenten genieten. Witte wijn kan gemaakt zijn voor blauwe maar ook van witte druiven. Dit komt omdat witte wijn alleen van het sap gemaakt wordt. Het zorgt ervoor dat de kleur van de schilletjes niet in de wijn terecht komt. Rode wijn komt op die manier aan de rode kleur. Daarnaast heeft witte wijn ook veel minder tannine in zich.

Witte wijn is er in allerlei soorten en maten. De bekendste druif die gebruikt wordt voor witte wijn is de chardonnay. Deze druif is over heel de wereld aangeplant en past zich uitstekend aan. Het levert witte wijnen op van een heel uiteenlopende stijl. Een ander druif die in opmars is heet de Pinot Grigio. De druif wordt ook wel Pinot Gris genoemd. Steeds meer wijndrinkers kunnen wijn van deze druif waarderen.

Witte wijn kan goed met vis worden gecombineerd. Dat wil overigens niet zeggen dat witte wijn niet met vleesgerechten kan gecombineerd worden. Je moet alleen wel letten op vergehalte. Wanneer het eten vetter is dan combineer een wijn uit de Bourgogne met houtopvoeding bijvoorbeeld veel beter.

Voor meer info : klikt u hier