Mathmatch
Image default
Eten en drinken

Wat weet jij over Dim Sum?

Dim Sum is een soort Chinese keuken die gewoonlijk bestaat uit kleine gestoomde of gefrituurde dumplings gevuld met groenten, garnalen, varkensvlees en ander vlees. Het wordt meestal geserveerd als ontbijt of brunch. Dim Sum is te vinden in restaurants over de hele wereld.

Wat is Dim Sum

Dim Sum wordt meestal geserveerd als een kleine maaltijd bestaande uit verschillende soorten dumplings, broodjes en andere dingen. Het wordt vaak met thee gegeten . Wat zit er in een typische Dim Sum maaltijd?

Een typische Dim Sum maaltijd bevat gewoonlijk een verscheidenheid aan dumplings, zoals garnalen dumplings, varkensvlees en bieslook dumplings, groente dumplings en kip dumplings. Het kan ook gestoomde broodjes, gefrituurde raapkoeken, congee en andere gerechten bevatten Waar kunt u Dim Sum vinden?  Het is in veel landen een populair ontbijt- of brunchgerecht. In de Verenigde Staten is Dim Sum het meest te vinden in Chinese restaurants, maar het kan ook in andere soorten restaurants worden geserveerd. Dim sum wordt ook geserveerd bij de Chinees in Sittard.

De geschiedenis van Dim Sum

Hoewel de naam “dim sum” letterlijk “het hart beroeren” betekent, is niemand helemaal zeker van de oorsprong van dit populaire gerecht. Sommigen zeggen dat het is uitgevonden door een Chinese kok die in de dertiende eeuw kleine gestoomde broodjes gevuld met schapenvlees serveerde aan moslimhandelaars. Anderen geloven dat het is ontstaan uit een soort hartig gebak dat werd geserveerd aan de keizerlijke familie tijdens de Song Dynastie (960-1279 AD). Eén ding is zeker: Dim Sum is al eeuwenlang een steunpilaar van de Chinese keuken.

Wat zijn de populairste dim sum gerechten?

Er zijn veel verschillende soorten Dim Sum, maar enkele van de meest populaire gerechten zijn:

  • Garnalen Dumplings (Har Gow)
  • Dumplings met varkensvlees en garnalen (Siu Mai)
  • Knoedels met rundvlees en broccoli (Gau Bau)
  • Kippenpootjes (Fa Gao)
https://pomlai-geleen.nl/chinees-restaurant-sittard/