Mathmatch
Image default
Financieel

Aandachtspunten bij cv ketels

Wanneer we het hebben over cv ketels en combiketels dan zit hier een wezenlijk verschil tussen.  Een cv ketels zorgt voorziet alleen de centrale verwarming van warm water. Het kraanwater in de rest van de woning wordt niet verwarmt een gewone cv ketel. Hiervoor is nog een extra boiler nodig die de woning zal voorzien van warm water. Een combiketel werkt op een andere manier, deze heeft een ingebouwde boiler die al het water in de woning kan verwarmen. Het voordeel van een combiketel is dat deze minder ruimte in beslag neemt en deze vaak zuiniger is dan een cv ketel. Een mogelijk nadeel is dat de combiketel wat duurder is dan een cv ketel waardoor sommige mensen toch eerder kiezen voor een cv ketel in combinatie met een boiler.

Honderden euro’s besparen op de energierekening

Er zijn cv ketels en combiketels in verschillende vormen en maten. Beide vormen van ketels zijn verkrijgbaar in een HR variant. Een HR ketel heeft een rendement dat hoger dan 100% ligt. Dit komt doordat er bij het verbranden van gas nog restwarmte vrijkomt. Hierdoor is er minder gas nodig om het huis te verwarmen. Ondanks HR ketels duurder zijn is het bijkomstig voordeel dat zij minder gas verbruiken om de woning te verwarmen. Hierdoor wordt er aanzienlijk op de energierekening bespaard. Gasprijzen liggen tegen worden op 0,65 cent per kubieke meter, hier is dus een flinke besparing te behalen. Online zult u een aantal websites kunnen vinden die u helpen berekenen hoeveel een HR ketel u jaarlijks helpt besparen. Deze kunnen u helpen om de terugverdientijd in kaart te brengen. Hierbij moet er rekening mee worden gehouden dat een ketel ongeveer 15 jaar meegaat.

Onderhoudscontracten en installatie cv ketel

Vervang uw cv ketel tijdig. Wanneer uw cv ketel of combiketel al langer dan vijftien jaar niet is vervangen moet u dit zo snel mogelijk doen. U kunt dan een cv ketel monteur aannemen om een nieuwe cv ketel te plaatsen. Prijzen voor een cv ketel en de installatie ervan kunnen sterk variëren het is dus aan te raden meerdere prijzen voor cv ketels te vergelijken. Tegenwoordig is het ook verplicht een onderhoudscontract af te sluiten voor uw cv ketel. Deze kunt u afsluiten bij de cv ketel monteur. De monteur kan dan tweemaal per jaar onderhoud verrichten aan uw cv ketel. Omdat een dagelijks in gebruik wordt genomen is regelmatig onderhoud en reparatie van de cv ketel sterk aan te raden. Laat dit dus niet zomaar schieten!

Installeer uw cv ketel niet zelf maar laat dit doen door een monteur met de juiste ervaring. Bij aanschaf van een cv ketel is de prijs voor de installatie ervan meestal niet erg duur. Vaak kunt u voor 100 euro extra de installatie laten verrichten door een ervaren cv ketel monteur. Als het werk van de monteur die de installatie doet bevalt kunt u ook een onderhoudscontract afsluiten. De monteur zal dan tweemaal per jaar langskomen om uw cv ketel te onderhouden zodat deze optimaal blijft werken.

Voor meer info : klikt u hier