Mathmatch
Image default
Financieel

DeFi boom laat voormalige altcoin darlings in het stof – Maar voor hoe lang?

De sterke prestaties van DeFi tokens heef vele top-10 altcoins ver overschaduwd, maar hoelang kan deze trend duren?

Ripple verliest zijn allure

Onder de top-10 munten door marktkapitalisatie is XRP een van de slechtste performers in 2020, onlangs verloor XRP zijn positie als de derde grootste altcoin aan Tether (USDT). Ripple is momenteel de vierde grootste cryptocurrency met een marktkapitalisatie van ongeveer $ 10,6 miljard. Het gaat dus niet al te best met de eerst nog populaire Ripple koers,

Hoewel XRP sinds begin 2020 met 20% is gestegen, blijft het ver achter vergeleken met Bitcoin en vele andere altcoins. In Binance’s Q2-rapport onthulde de beurs dat XRP de vijfde slechtst presterende crypto op het platform is.

Er zijn ook meerdere publieke problemen met het project, zoals de langdurige class-action rechtszaak met betrekking tot de marketing en verkoop van de XRP-token. Ripple wordt ook geconfronteerd met een auteursrecht-gerelateerde rechtszaak over het gebruik van het “PayID” merk. Onlangs uitte Santander, een van ripple’s belangrijkste bankpartners, zijn bezorgdheid als het gaat om de goedkeuring van One Pay FX, het internationale betalingsnetwerk van Ripple.

Hoewel het er somber uitziet voor XRP, zijn er een paar positieve signalen voor het project, zoals de groei vanOn-Demand Liquidity, die sinds de lancering meer dan $ 2 miljard aan transacties heeft verwerkt en een 11x-groei heeft gezien in de eerste helft van 2020, in vergelijking met de eerste helft van 2019.

Er zijn ook plannen om dichter bij de DeFi-ruimte te komen met XRP-partner Flare Networks die een project aankondigen dat de Ripple en Ethereum-blockchains wil overbruggen.

Privacy munten werden ook achtergelaten        

Grensoverschrijdende betalingen lijken op dit moment geen hot topic in crypto te zijn, gezien de speculatie rond DeFi en de groei van het stablecoingebruik. Er zijn echter andere cryptos die ook niet zo goed hebben gepresteerd als DeFi of zelfs Bitcoin, waaronder privacymunten.

Volgens gegevens van Messari, een bedrijf dat handelt in digitale activagegevens, heeft Bitcoin veel van de privacymunten op de markt overtroffen, hoewel populaire munten zoals Monero (XMR) en Zcash (ZEC) in de afgelopen 12 maanden bescheiden winsten hebben gezien in vergelijking met Bitcoin, respectievelijk ongeveer 5% en 20%.

https://cryptobenelux.com/ripple-koers/