Mathmatch
Image default
Financieel

Een aanmaning versturen

Heeft u als onderneming te maken met een wanbetaler, dan stuurt u deze in eerste instantie een betalingsherinnering. Deze is formeel/ zakelijk van opzet. U omschrijft hierin dat de debiteur per ommegaande dient te betalen. Heeft uw onderneming binnen enkele werkdagen nog geen betaling ontvangen van de debiteur, dan kunt u overgaan tot het verzenden van een aanmaning; bij voorkeur doet u dit schriftelijk. 

Wat vermeldt u exact in een aanmaning? 

Voorbeeldbrief aanmaning op te vragen

U kunt op bovenstaande link een vooropgestelde aanmaning bekijken & downloaden. De aanmaning is een laatste, dwingende, herinnering aan de debiteur om zijn rekening aan uw bedrijf te voldoen per ommegaande. U omschrijft dan ook in de aanmaning wat de gevolgen kunnen zijn van het uitblijven van betalen. U geeft aan dat u deze zaak uit handen geeft aan bijvoorbeeld incasso advocaten

Reageert de debiteur ook niet op de aanmaning, dan doet u er verstandig aan incasso advocaten in te schakelen. Zij kunnen zeer voordelig voor u deze zaak oppakken. De voornaamste kosten hiervan komen voor rekening van de debiteur. Bezoek dus snel de website via onderstaande link, wanneer ook een aanmaning niet het beoogde resultaat opleverde. 

Voor meer info : klikt u hier