Mathmatch
Image default
Financieel

Geld lenen

Geld lenen als reële optie

Soms zit je gewoon even krap bij kas en is geld lenen via bijvoorbeeld www.a1bkrediet.nl eigenlijk een prima optie. Zelf overkomt me dit ook wel eens. Ik weet nog goed hoe ik in eerste instantie opzag tegen het afsluiten van een lening. Dat was naar mijn overtuiging meer iets voor klaplopers. Het zal mijn calvinistische opvoeding zijn geweest: niet uitgeven wat je niet bezit. Inmiddels denk ik veel genuanceerder over geld lenen. Wanneer je er verstandig mee omgaat, is het de ideale manier om een tijdelijk gat in je begroting op te vullen. Mijn vuistregel is om rekening te houden met de volgende variabelen.

  • Wat heb ik nu nodig?
  • Hoeveel verdien ik momenteel?
  • Wat moet ik bijlenen om er te komen?
  • Hoe snel kan ik dit aflossen?
  • Hoe hoog is de rente?

Dit laatste is een belangrijk aspect aan geld lenen. Wanneer je de aflossing niet op korte termijn denkt te halen, is het beter om gewoon te bezuinigen. Maar als het wel gaat lukken, kun je best een paar extra euro’s krediet nemen. Zo wilde ik een paar jaar geleden geld lenen om een auto te kopen. Voor de aanschaf van die wagen heb ik een avondje zitten rekenen en kwam ik tot de conclusie dat ik het zelf niet volledig kon financieren. Het zou nog zeker een jaar duren voor ik genoeg geld bij elkaar gespaard had. Dat kon ik overbruggen door dit bedrag te lenen. Daarbij vond ik het vooral belangrijk dat ik dit tijdig afloste. Als leidraad daarvoor nam ik de termijn die ik nodig dacht te hebben de aanschafkosten van de auto bijeen te schrapen. Het geld lenen veranderde op die manier alleen dat ik iets meer kosten had, vanwege de rente. Daar stond tegenover dat ik direct kon gaan rondkarren, en met autorijden kon ik in die periode flink wat besparen omdat ik anders veel de taxi moest nemen. Zodoende was het toch een verstandig idee.

Waar kun je geld lenen?

Geld lenen kan overal. Er zijn ontzettend veel aanbieders, maar het is natuurlijk wel zaak om een betrouwbare verstrekker te zoeken. Hoe doe je dit? Er zijn een aantal zaken waar ik op let. Zo stel ik het op prijs wanneer ze een toetsing bij het BKR doen. Dat houdt in dat ze alleen geld lenen aan mensen die het ook terug kunnen betalen. Sowieso iets waar ik op een principieel niveau vierkant achter sta. Daarnaast heb ik er zelf belang bij, want het houdt ook in dat ze op een financieel gezonde manier bezig zijn. Stel je voor dat je leent bij een instantie die bijna failliet gaat. Dan zullen ze ergens middelen vandaan moeten halen, en ik ben altijd bang dat ik op zo’n moment de klos ben. Daarom zou ik dus altijd alleen geld lenen als er getoetst wordt. De rente is uiteraard ook belangrijk. Je gaat er natuurlijk nooit echt op vooruit, want ooit moet je terugbetalen en dat is altijd net iets meer dan dat je geleend hebt. Maar het een en ander moet wel in verhouding staan tot elkaar. Bovendien zijn de bedrijven die een hoge rente rekenen, vaak degenen die aan Jan en allemaal geld lenen. En dat moet ik dus niet hebben. Een dikke streep erdoor. Wanneer je onwaarschijnlijk lage percentages voorbij ziet komen is dat overigens ook niet altijd even positief. Ik zou dan altijd even een check doen om te kijken of het wel te vertrouwen is.

Mijn advies

Wil je geld lenen? Dan adviseer ik je om eerst te kijken bij A1B Krediet. Dat is naar mijn idee nu een verstrekker waar iedereen goed terecht kan. Niet alleen particulieren kunnen hier aankloppen, het is ook mogelijk om een financial lease aan te vragen om bedrijfsmiddelen te bekostigen. Ze leggen op hun website alles heel helder uit. Zo kun je met een calculator direct uitrekenen welk bedrag je er eventueel kunt lenen. Dat is sterk afhankelijk van je persoonlijke situatie, want dat houden ze altijd goed in de gaten. Mensen die hier geld lenen krijgen altijd advies op maat. Je kunt er dan ook terecht voor allerlei verschillende soorten leningen. Zo kun je er een doorlopend krediet aanvragen. Dat is een vorm van geld lenen die mij persoonlijk nogal ligt. Er is dan namelijk sprake van een variabele looptijd. Dit houdt ook in dat je op ieder moment extra kunt aflossen, zonder dat je hierover een boete betaald. Bij veel andere leningen is dit niet het geval. De verstrekker loopt, wanneer je sneller aflost dan gepland, immers inkomsten mis omdat je minder rente betaalt. Voor de lener is het echter vervelend, omdat het snel aflossen toch als een vorm van goed gedrag aanvoelt. Wie schulden heeft, wil daar in de regel zo rap mogelijk vanaf zijn en dat wordt op deze manier ontmoedigd. Daarom ben ik blij dat je hier geld lenen kunt zonder een dergelijke boete. Je kunt een doorlopend krediet afsluiten voor een bedrag van minimaal 5.000 en maximaal 75.000 euro. Kortom, wees niet bang als het om geld lenen gaat. Het is prima mogelijk dit op een verantwoorde manier te doen. Houd wel de hierboven door mij aangestipte zaken in de gaten en blijf altijd verstandig nadenken. Ga geen geld lenen bij onbetrouwbare verstrekkers, maar kies verstandig. Maak bijvoorbeeld gebruik van A1B Krediet, dat vind ik zelf een transparant opererende en klantvriendelijke kredietverstrekker.

Voor meer info : klikt u hier

Gerelateerde artikelen

Wat gebeurt er als je je boekhouding niet goed bijhoudt?

Waarom beleggen in goud

Lenen