Mathmatch
Image default
Financieel

Handelen

Handelen met hefboomwerking

Bij cfd’s is er sprake van een hefboomproduct. Het cfd hefboomeffect betekent dat er wordt gehandeld met marges. Als jij in cfd’s belegt hoef je dus niet de gehele onderliggende waarde van het product te financieren, maar slechts een marge. Het is dit cfd hefboomeffect dat er ook voor zorgt dat beleggen in cfd’s risicovol is. De aanbieder van het contract mag de marge toe-eigenen wanneer de onderliggende waarde van het cfd daalt. Ook kan jij als belegger worden verplicht om meer geld op de beleggingsrekening te zetten. Het cfd hefboomeffect maakt dus dat je met cfd handel snel kunt verliezen en snel kunt verdienen. Zo heb je veel cfd brokers.

Hoe het werkt

Je legt dus slechts een marge in, bijvoorbeeld 10% van de normale waarde van een aandeel, maar jouw cfd beweegt wel volledig mee met de koers van het aandeel. Dat is het hefboomeffect. Het effect zorgt ervoor dat je met een kleine inleg toch een mooie positie in neemt in de markt. Bij een marge van 10% bij een aandeel van €100 leg jij 10 euro in voor 1 aandeel, maar heb je wel een positie van €100 in de markt. Je krijgt dus ook de winst of het verlies van een bedrag van €100. 

Bezint eer ge begint

Het hefboomeffect kan dus zeer interessant zijn als je niet de mogelijkheid hebt om met grote bedragen te beleggen. Je moet echter wel weten waar je mee bezig bent, want het risico is ook hoog voor dit type beleggingen bij verschillende cfd trading brokers. Of het ook interessant is voor jou zal je zelf moeten bepalen.

Voor meer info : klikt u hier