Mathmatch
Image default
Financieel

Lenen

Lenen

Tot voor een aantal jaar geleden was het niet heel moeilijk om ergens wat geld te lenen. Banken waren hier vrij scheutig mee en als u onverhoopt toch geen lening kreeg, dan kon u altijd nog gewoon op afbetaling kopen. Bij heel veel winkels was dit een optie en vooral elektronicazaken adverteerden hier volop mee. De economische crisis heeft hier echter verandering in gebracht. Banken kwamen in lastige situaties terecht en maakten het een stuk moeilijker om bij hen nog een flink bedrag te lenen. Doordat veel mensen ontslagen werden, steeds meer mensen minder te besteden hadden en het aantal mensen dat hun leningen niet meer kon aflossen flink steeg, werd het steeds moeilijker om een lening af te sluiten. Bovendien had dit niet alleen tot gevolg dat lenen een stuk lastiger werd, ook kopen op afbetaling was niet langer een vanzelfsprekende optie. Veel winkels kregen te maken met het probleem dat klanten opeens toch niet meer voldoende inkomsten hadden voor de aflossing en dit leverde veel vervelende situaties op. Al deze ontwikkelingen tezamen hebben voor een kentering op de markt gezorgd. Lenen is niet langer iets wat aan iedereen voorbehouden is, er wordt steeds strenger gelet op het feit of iemand wel aan alle voorwaarden voldoet en of de aanvrager ook bij financiële tegenslagen wel in staat is om het geleende bedrag terug te betalen. Gezien de grote gevolgen die de economische crisis op de economie en op het inkomen van mensen heeft gehad, is het ook wel verstandig dat het wat moeilijker is geworden om te lenen. Zo wordt er voorkomen dat mensen een schuld aangaan die zij eigenlijk niet kunnen dragen of alleen met heel veel moeite en met veel kromliggen af kunnen lossen.

Waarvoor geld lenen?

Het is niet alleen in de financiële wereld duidelijk geworden dat het niet verstandig is om zomaar iedereen een lening te verstrekken, ook bij de consument zelf is dit goed duidelijk geworden. Toch kan het natuurlijk gebeuren dat u wel geld moet lenen. Denkt u bijvoorbeeld aan de aankoop van een huis. Er is eigenlijk niemand die dit kan doen zonder een hypotheek hiervoor af te sluiten. Het gaat hierbij immers om zulke hoge bedragen, niemand kan zomaar zulke sommen geld ophoesten. Maar er zijn natuurlijk meer zaken waarvoor mensen wel moeten lenen. U kunt dan denken aan de aanschaf van een eerste auto. Sommige jongvolwassenen hebben het geluk dat zij hiervoor kunnen sparen, omdat zij hun werk vlakbij huis hebben. Maar is iemand net afgestudeerd en heeft hij of zij een auto nodig om op het werk te komen, dan beschikken zij vaak niet over voldoende financiële middelen om deze aankoop zomaar te kunnen bekostigen. Zij kunnen er natuurlijk voor kiezen om dan maar gebruik te maken van het openbaar vervoer, maar niet iedere werklocatie laat dit toe. In dat soort gevallen is lenen echt een noodzakelijkheid, het is nodig om verder vooruit te komen in het leven en om de inkomsten uiteindelijk te verhogen. In dit geval zou zelfs gesteld kunnen worden dat de lening een investering is en zichzelf uiteindelijk terugverdient. Maar er zijn natuurlijk nog meer redenen om te lenen. Soms zit het u gewoon even tegen en gaan bijvoorbeeld alle belangrijke elektronische apparaten in huis stuk. Nu kunt u het eventueel wel een tijdje stellen zonder radio of televisie, maar zonder magnetron wordt het al een stuk lastiger. En geen koelkast, diepvries of wasmachine hebben is natuurlijk helemaal een enorme opgave, helemaal als u een gezin hebt. Gaan dit soort apparaten stuk en hebt u te weinig spaargeld om ze te vervangen, dan zult u hier toch voor moeten lenen.

A1B Krediet

Hebt u te maken met een van bovenstaande problemen of hebt u een andere reden waarom u eigenlijk gewoon wel moet lenen, dan kunt u natuurlijk bij uw bank aankloppen. Maar zoals gezegd zijn deze instellingen niet meer altijd even scheutig met het verstrekken van leningen. Bij uw familie, vrienden of kennissen klopt u natuurlijk liever ook niet aan. Herkent u dit en wilt u toch lenen? Dan is A1B Krediet voor u de oplossing. Via hun website kunt u eenvoudig en veilig een lening aanvragen. U hoeft hiervoor alleen maar in te vullen:

  • wat uw burgerlijke staat is
  • of u kinderen hebt
  • of u in een huur- of een koopwoning woont
  • wat uw netto maandlasten zijn
  • wat uw netto maandinkomen is

Aan de hand van deze gegevens rekent de rekenmodule van deze website uit hoeveel u kunt lenen. Hierbij wordt er altijd uitgegaan van een bedrag dat u zonder problemen weer terug zou kunnen betalen, waardoor u zeker weet dat u geen onverantwoord hoge lening aangaat. Daarnaast hebt u bij A1B Krediet het voordeel dat u een helder en duidelijk advies krijgt, dat er transparant gewerkt wordt, dat de service uitstekend is en dat de lening altijd helemaal veilig is. Door voor hen te kiezen, weet u zeker dat u niet te veel leent en dat u niet te veel betaalt. Want ook dat is natuurlijk belangrijk bij het lenen, u wilt natuurlijk niet een veel te hoge rente moeten betalen. Juist de hoge rente kan uiteindelijk immers voor problemen gaan zorgen en ervoor zorgen dat u niet alles af kunt betalen. Wilt u zeker weten dat u op een veilige manier leent en dat de lening niet te hoog is? Kies dan voor lenen via A1B Krediet.

Voor meer info : klikt u hier