Mathmatch
Image default
Financieel

Lenen

Lenen: soms is het de enige uitweg

Iedereen heeft er op een bepaald moment wel eens last van: geldproblemen. Sommige mensen hebben in hun jeugd al te weinig geld, als ze nog thuis wonen of als ze zijn gaan studeren. Studenten kunnen gelukkig tegen een heel laag rentetarief geld lenen: een studielening is gemakkelijker om terug te betalen, omdat er erg lang over de aflossing gedaan kan worden en er geen grote bedragen in een keer hoeven te worden betaald, tenzij het inkomen daar hoog genoeg voor is. Als men echter klaar is met studeren en bijvoorbeeld gaat samenwonen en kinderen krijgt, verandert de financiële situatie ook. Daarom kan men ook in een latere levensfase geldproblemen krijgen. Dit kan voorkomen als er een aantal dingen tegelijkertijd gebeuren, waardoor er ineens te weinig geld is om de gevolgen van deze gebeurtenissen te betalen. Het kan bijvoorbeeld voorkomen dat tegelijkertijd de koelkast het begeeft, het dak van de schuur instort en de auto niet meer door de keuring komt. Dit zijn allemaal kosten, die niet altijd verzekerd zijn en daarom een grote hap uit het huishoudpotje kunnen nemen. Sommige huishoudens hebben genoeg spaargeld om dit op te vangen, maar er zijn ook genoeg huishoudens die geld moeten lenen om nog rond te kunnen komen en de problemen te kunnen oplossen.

Geld lenen kan verschillende redenen hebben

Het is voor veel huishoudens een goede oplossing: geld lenen. Soms is het gewoon niet te vermijden. Bij grote financiële tegenvallers bijvoorbeeld, zoals hier boven beschreven, maar ook als iemand uit het huishouden bijvoorbeeld een eigen bedrijf wil beginnen. Hiervoor is een investering nodig, bijvoorbeeld in kantoorruimte in de woning of een extra auto, en ook al wordt er verwacht dat het bedrijf zoveel geld gaat verdienen dat dit gemakkelijk terug verdiend kan worden, toch is dit geld al nodig voor het bedrijf kan worden opgestart. Daarom moeten sommige gezinnen geld lenen om een dergelijk bedrijfje te kunnen opstarten. Ook kunnen kinderen die gaan studeren voor een hoge financiële last zorgen. Sommige ouders willen niet dat het kind gaat lenen, omdat ze dit later als ze eindelijk geld gaan verdienen weer terug moeten betalen. Daarom betalen de ouders de studiekosten voor de kinderen, maar ook de woonkosten en andere kosten. Dit kan ervoor zorgen dat de ouders zelf nog weinig geld over hebben, waardoor sommige zaken die wat meer geld in een keer behoeven, niet meer betaald kunnen worden. Ook dan kan een huishouden ervoor kiezen om geld te gaan lenen. Er rust een beetje een taboe op het lenen van geld: veel mensen hebben een hekel aan lenen, zelfs als het om een kopje suiker of een ei van de buren gaat. Deze mensen hebben er een hekel aan om in de schulden te staan bij iemand anders. Ook wordt het soms als zwak gezien, als mensen dingen van anderen moeten lenen. Bij geld is dit al helemaal het geval: als je geld moet lenen, kun je dus zelf eigenlijk niet rondkomen en doe je iets niet goed. De mensen die dit denken, vergeten echter dat er soms gewoon zaken zijn, die je van tevoren niet verwacht. Als een paar belangrijke onderdelen van een huishouden, zoals een koelkast en een auto, het onverwachts tegelijkertijd begeven, is het noodzakelijk om deze dingen te vervangen, terwijl daar soms geen geld voor is. Dit kan betekenen dat een huishouden normaal gesproken prima kan rondkomen, maar in deze situatie het hoofd gewoon niet boven water kan houden. Voor deze mensen is er geen andere optie dan geld te lenen.

Geld lenen bij A1B Krediet

Er zijn verschillende manieren om geld te lenen. Ten eerste kun je het aan vrienden en familie vragen. Het voordeel hiervan is dat je waarschijnlijk geen rente hoeft te betalen en dat je het pas terug hoeft te betalen wanneer je dat zelf kunt en wilt. Hier zitten echter ook een hoop nadelen aan: je moet je vrienden of familie, waarvan je geld leent, vertellen dat je in geldnood zit: dit is voor veel mensen de reden om het niet op deze manier te doen, omdat ze het liever geheim houden. Daarnaast zullen je vrienden en familie het ook liever niet willen zeggen als ze zelf niet zoveel geld hebben, dus zullen ze je aanvraag niet snel weigeren, ook al hebben ze zelf weinig geld. Dit kan ervoor zorgen dat jouw geldproblemen zich verplaatsen naar je naasten: iets wat je vast niet wilt. Daarnaast kunnen meningsverschillen en een gebrek aan afspraken over de aflossing ervoor zorgen dat er ruzies ontstaan: dit is natuurlijk helemaal niet de bedoeling. Gelukkig is er ook een andere manier om aan geld te komen. Je kunt ook geld lenen bij de bank. Maar de gemakkelijkste manier is het aanvragen van een lening bij een intermediair, zoals A1B Krediet. Dit is een bedrijf, dat verschillende soorten leningen aanbiedt van externe partijen, en deze koppelt aan mensen die een lening willen afsluiten. Zo word je op basis van je persoonlijke omstandigheden zoals je inkomen, woonsituatie en vaste lasten samen met je leendoel gekoppeld aan iemand die een lening aanbiedt. Op de website van A1B Krediet lees je over de voordelen van het afsluiten van een lening bij dit bedrijf. Enkele voordelen op een rijtje:

  • je kunt online een lening afsluiten, 24 uur per dag
  • je krijgt advies over de soort lening die je het beste kunt afsluiten
  • je kunt op de website berekenen hoe veel je zou kunnen lenen en ook verschillende leningen vergelijken
Voor meer info : klikt u hier