Mathmatch
Image default
Gezondheid

Geneesmiddelen bijsluiters: niet altijd makkelijk om te lezen, maar wel belangrijk!

Lees aandachtig de bijsluiter

Dat bijsluiters belangrijke informatie bevatten en dat je ze eerst aandachtig moet lezen voor je geneesmiddelen inneemt, dat weet je ongetwijfeld wel. Maar wat als je die bijsluiters kwijt bent, nét op het moment dat je ze écht nodig hebt?

Gelukkig is er Zivi.be, de website met zorginformatie voor iedereen, want daar kan je van zowat alle geneesmiddelen gemakkelijk en snel de juiste bijsluiters terugvinden. Je moet alleen even de exacte naam van je medicijn intypen (die trouwens op de achterzijde van je pillenstrip staat) en je hebt meteen de juiste richtlijnen te pakken, in het Nederlands en in iets grotere lettertjes dan op het origineel papiertje.

Geen paniek dus als je, net zoals vele anderen, de bijsluiters bij het oud papier legt omdat je je pillendoosje nooit goed kan sluiten zolang dat papiertje in de weg zit. Je kan ze meteen oproepen op Zivi.be!

Wist je trouwens dat je op Zivi ook heel wat andere praktische zorginformatie terugvindt? De wachtdiensten van de dokters en apothekers van wacht in je buurt bijvoorbeeld, of heel wat handige informatie én reacties van anderen over de zorgverleners in de buurt. Of ben je op zoek naar woonzorg oplossingen voor ouderen?

Neem maar eens een kijkje op Zivi en ontdek zelf hoe handig deze site is om snel zorginformatie op te zoeken.

Voor meer info : klikt u hier