Mathmatch
Image default
Gezondheid

Libido man verhogen

 

Libido verhogen man

Het libido wordt aangestuurd door hormonen. Het hormoon dat de meeste invloed uitoefent op ons libido gaat schuil onder de naam ’testosteron’. Testosteron zijn dus hormonen, de mate waarin dit hormoon in jouw lichaam aanwezig is, verschilt per persoon. Wanneer de waardes laag liggen, is het libido vaak ook laag. Wanneer iemand veel testosteron in zijn lichaam heeft zitten, is het libido vaak hoog.

 

Hoog libido

Een hoog libido en een hoge waarde aan testosteron hebben mannen vaak aan het einde van hun puberteit. Dit is vaak rond hun 18e en houdt aan tot je 25ste. Vanaf dat punt neemt het hormoon testosteron iets af. Echter hoeft dit niet bij iedeen te gebeuren. De kans is er ook dat iemand van 80 jaar nog steeds een hoog libido heeft en dat iemand van 20 jaar een laag libido heeft. Er zijn namelijk vele facetten die het libido beïnvloeden. Hieronder de meestvoorkomende.

  • stress: stress is vaak één van de grootste boosdoeners en kan veroorzaakt worden door heel veel aspecten zoals relatieproblemen of werkstress. Om hier wat aan te doen, is het belangrijk om je hoofd na thuiskomst leeg te maken. Dit kan op verschillende manieren. Sporten helpt onder andere heel goed. Wat ook helpt is om iets ontspannends te gaan doen. Als jij bijvoorbeeld gek bent op koken, maak dan een heerlijk gerecht. Houd jij meer van schilderen, ga dat dan doen. Ontspan jij door tv te kijken of een douch te nemen, ook prima.

  • Laag libido man door relatieproblemen: relatieproblemen kunnen ook zorgen voor een laag libido bij de man. Relatieproblemen zijn er in vele vormen. Elkaar te weinig of juist te veel zien bijvoorbeeld. Maar het kan ook komen door te druk zijn met kinderen of sociale verplichtingen. Waar bij jou de oorzaak ligt, moet uitgezocht worden. Wellicht dat je wel een idee hebt waar bij jou het probleem ligt. Het belangrijkste is dan om dit met je partner te bespreken. Zoek naar een oplossing en maak het weer leuk in de slaapkamer.

 

Voor meer info : klikt u hier

Gerelateerde artikelen

Fysiotherapie – Het multitalent van de curatieve behandeling

Ongewenst zwanger

Scheren: altijd weer gedoe. Wij hebben tips!