Wat is het Chinese Zi Wei Dou Shu?

Zi Wei Dou Shui is een sterrensysteem. Het heeft een oude oorsprong en een kaart van deze hemelse astrologie werd gevonden in de Chinese grot van Dunhuang, zo laat als 1899 – een van de oudste sterrenkaarten bekend.

Zi Wei Dou Shu betekent letterlijk “het berekenen van de paarse ster” en is een chinese horoscoop gebaseerd op de Noordster. Er zijn veertien grote sterren vertegenwoordigd, waaronder de zon (Tai Yang) en de maan (Tai Yin), evenals de negen dippersterren die worden gebruikt in Feng Shui (Ie Tan Lang, Ju Men, Lu Cun, Wu Qu, Lian Zhen, Po Jun, You Bi, Wen Qu en Zuo Fu). De meeste sterren worden beschouwd als wiskundige punten in de ruimte. De poolster (Zi Wei) staat bekend als de keizer van de hemel, omdat deze nooit beweegt en alle andere sterren eromheen draaien. Een kaart in Zi Wei Dou Shu is vergelijkbaar met de oude Zuid-Vedische hitlijsten en is mogelijk oorspronkelijk geïnspireerd door het Indiase Jyotish-systeem.

Er zijn twaalf huizen in de grafiek die worden aangeduid als hoven of paleizen waar de sterren doorheen gaan in reguliere cycli. De gebruikte huizen liggen zeer dicht bij de meer bekende westerse huizen (onderstaande nummers), hoewel ze niet in dezelfde volgorde volgen. Het westerse huissysteem vordert volgens het jaarlijkse seizoen. De paleizen hieronder volgen een typisch levenspad voor een Aziatisch individu in het verleden.

Karma / Deugd … (de innerlijke jij of het zelf die voor de geboorte komt) – (12-Vissen)

Ouders … (uw ouders en hun bronnen) – (2-Stier)

Ming / Self … (het zelf ontwikkelen) – (1-Ram)

Broers en zussen … (bewustzijn van uw familie) – (3-Tweelingen)

Huwelijk … (samenwerking wordt vroeg geregeld) – (7-Weegschaal)

Kinderen … (kinderen volgen snel) – (5-Leeuw)

Geld … (geld moet worden onderhouden om een groeiend gezin te onderhouden) – (8-Schorpioen)

Gezondheid … (gezondheid moet ook gehandhaafd worden) – (6-Maagd)

Reizen … (reizen is vaak nodig om rijkdom te vergroten) – (9-Boogschutter)

Vrienden / Peers … (netwerken is nodig voor voortdurende groei) – (11-Waterman)

Carrière … (roeping neemt een groot deel van het leven om te volbrengen) – (10-Steenbok)

Eigendom … (rijkdom van familie en eigendom) – (4-Kreeft)

Er is ook een 13e huis dat bekend staat als de Shen of het lichaamshuis dat samenvalt met een van de basisdia’s – en een bijzonder belangrijk deel van je leven onthult.

De geboortehoroscoop wordt bepaald door de tijd van uw geboorte met tussenpozen van twee uur. De veertien hoofdsterren bepalen in grote mate de algemene betekenis van de grafiek. Naast de geboortekaart, is er ook een 10-jarige. gelukscyclus, een jaarlijkse en maandelijkse cyclus die allemaal moeten worden vergeleken voor de beste resultaten, vooral voor het bepalen van gunstige data. De diagrammen kunnen maximaal 144 sterren bevatten – hoe minder sterren een beetje smaak toevoegen, maar minder belangrijk zijn.

Van de veertien belangrijkste archetypische sterren, simuleren hun namen en persoonlijkheden de persoonlijkheden van een koninklijk hof, dat doet denken aan de westerse goden en godinnen die op de berg Olympus leefden.

1) Zi Wei: “The Emperor” wordt beschouwd als de belangrijkste ster (North Star) en is de locatie van de poolster in een astrologische kaart. Het huis waarin het zich bevindt is vaak waar je bekend in werd in je leven en wordt beschouwd als een leiderschapsster. Als Zi Wei in je Ming / Self-rechtbank is, ben je vaak de meest volleerde in je familie.

2) Tian Ji: “De adviseur” is sterk in intelligentie en kennis. Het draagt een energie die gevoelig, acuut en waarnemend is. Het is een gewone en een actieve energie die soms onstabiel kan zijn omdat het verandering brengt.

3) Tai Yang: “Het mannelijke of vaderlijke aspect” vertegenwoordigt de invloed van de zon, is mannelijk en toont een gebied waar je zal schijnen en invloedrijk zal zijn. Het is oprecht, enthousiast, altruïstisch en vertegenwoordigt ook je vader of echtgenoot.

4) Wu Qu: “De generaal of manager” Is de ster van rijkdom die wordt verdiend door hard te werken en te solliciteren. Het is kalm, standvastig, plichtsbeperkend en belooft geld waar het is geplaatst.

5) Tian Tong: “The Lover of Life” Is de ster van geluk, vrije tijd, heeft een goed hart en is een gebied van gevoeligheid. Het is kinderlijk, dromerig en idealistisch.

6) Lian Zhen: “The Politician or Charismatic” Is de ster van charisma en geeft je het vermogen om anderen naar je doelen te laten zwaaien. Lian Zhen type mensen kunnen niet afdoende zijn omdat ze van populariteit houden, maar weten wat goed en fout is en houden van perzikbloesem.

7) Tian Fu: The Treasurer ” Is een conservatieve en tolerante invloed die de schatkist vertegenwoordigt en het vermogen heeft om dingen zoals rijkdom op te slaan die gunstig zijn voor succes.

8) Tai Yin: “Het vrouwelijke of moederaspect” Representaties van de maan, de veranderlijke maaninvloed en vrouwelijkheid. Het is emotioneel, stil, gereserveerd en humeurig en heeft de kracht om kansen aan te trekken waar het wordt geplaatst.

9) Tan Lang: “De kunstenaar of getalenteerde” Is de ster van kunst, verlangen, romantiek en persoonlijke drive. Tan Lang is nieuwsgierig naar de ervaringen van het leven, het toeval en houdt van materiële dingen – en kan ook geestelijk zijn in het latere leven.

10) Ju Men: “The Spokesman” Is de ster van denken, communiceren, spreken en verbale capaciteiten.

11) Tian Xiang: “De beheerder” heeft een sociaal geweten en representaties, voorzichtigheid en doorzettingsvermogen. Het is conservatief, eerlijk en wordt vaak de premier genoemd.

12) Tian Liang: “De leraar of priester” Heeft de macht om pech in het goede te veranderen in de rechtbank waar het zich bevindt. Het vertegenwoordigt eerlijkheid, eerlijkheid en waarheid. Het is een persoon met een hoge rangorde, of iemand die de macht heeft om uw fortuin te veranderen.

13) Qi Sha: “The Adventurer or Soldier” Is een assertieve ster, houdt van risico’s nemen en kan grote veranderingen brengen. Qi Sha is dapper, vurig en avontuurlijk en houdt van uitdagingen of moeilijke situaties.

14) Po Jun: “The Rebel” Vertegenwoordigt een afbraak om iets beters te herbouwen, soms gewelddadig. Deze ster is een krachtige hervormer, revolutionair of transformator die lijkt op een Uraniaanse of Plutonische invloed.

Sommige van de kleinere sterren vertegenwoordigen zaken als adviseurs, zaken of engelachtige beschermers met een paar probleemsterren die komen om iemands vooruitgang te testen. De oudere, meer traditionele Chinese interpretaties van deze sterren kunnen behoorlijk negatief zijn, omdat het voortbestaan van de oude man in het verleden vager was. Ik heb veel van deze archetypische invloeden geherinterpreteerd in het licht van de moderne tijd en de psychologie.

Ook belangrijk zijn de transformerende sterren die elke maand, elk jaar en elke cyclus van tien jaar verschuiven. Dit zijn Quan (macht), Ke (roem / naam), Lu (geluk) en Ji (probleem). Deze transformerende sterren kunnen de betekenis van de andere sterren behoorlijk dramatisch veranderen tijdens hun verplaatsingen gedurende de tijdcycli. Je hebt een permanente set van deze sterren in je jaarhoroscoop en dan een bewegende reeks voor de 10 jaar. jaarlijkse en maandelijkse cycli.

Wanneer ik een persoonlijke daghoroscoop, bv. Horoscoop Steenbok, Horoscoop Waterman of Horoscoop Vissen, voor een cliënt maak, gebruik ik zowel Zi Wei Dou Shu als westerse astrologie om een vergelijkende studie te maken. Er is een schat aan informatie beschikbaar over het vergelijken van deze twee systemen die verbazingwekkend is in haar gedetailleerde beschrijvingen van onze levensmogelijkheden. Vrije wil speelt altijd in dit sjabloon en we nemen betere beslissingen wanneer we onze verborgen of schaduwzijde kennen. De gebieden van onze persoonlijkheid die voor ons verborgen zijn, hebben een onderbewuste invloed, dus het is beter om die neigingen te begrijpen, omdat ze ons onze beste inspanningen kunnen garanderen om gelukkig te zijn. Veel psychologen vandaag (met name Jungian) gebruiken astrologie in toenemende mate als een hulpmiddel voor inzicht in de menselijke persoonlijkheid en wat ons drijft. Als je nog nooit je geboorte astrologie-kaart hebt gehad, is het geen tijd dat je een goede astroloog hebt gevonden om de mogelijkheden van je leven te onthullen?

Bron:
Sterrenbeeld | Daghoroscoop

https://zodiac-horoscoop.nl/