Mathmatch
Image default
Industrie

Drukknopen kiezen, bestellen en vastzetten

De drukknoop is een populaire sluiting voor textiel. Hij wordt gebruikt op plekken die vaak open en dicht worden gemaakt en is geliefd omdat hij zo makkelijk vast te zetten is. Het is een stevige en eenvoudige knoop die je veel terugziet op tassen en kinderkleding. Leer alles over het aanzetten van een drukknoop en ontdek waar je op moet letten bij de aanschaf van drukknopen van goede kwaliteit.

 

Een drukknoop bevestigen

Deze metalen knoop kan op twee manieren bevestigd worden. Er zijn typen die vastgenaaid moeten worden en typen die letterlijk in de stof gedrukt worden. Hiervoor wordt een drukknoopstempel of een speciale knijper gebruikt, die met een hamer of een spindelmachine kan worden aangedrukt.

 

Goede kwaliteit drukknopen

Van een drukknoop van hoge kwaliteit heb je keer op keer plezier. Omdat drukknopen vaak op kleding gebruikt worden, is het essentieel dat ze tegen water kunnen niet gaan roesten. Kies voor een vernikkelde drukknoop, dat gaat roestvorming tegen.

Vernikkelde exemplaren zijn meestal zilverkleurig is, maar ook grijze of zwarte drukknopen behoren tot de mogelijkheden. Je zelfgemaakte kledingstuk of tas krijgt daarmee een heel andere uitstraling. Je kunt de drukknoop ook decoratief inzetten: het is een goede knoop om een stoer accent te geven aan jouw creaties.

 

Multipack drukknopen voordelig bestellen

Drukknopen bestel je tegenwoordig eenvoudig online. Koop jouw drukknoop in bulk, dan kun je voorlopig vooruit met het maken van kleding en andere DIY-projecten. Kies de drukknoop die past bij jouw ontwerp en ervaar het gemak van deze veelzijdige sluiting. Op zoek naar drukknopen? Bezoek www.ritomshop.nl.