Mathmatch
Image default
Kinderen

Waarom een knuffelbeer goed is voor een baby?

Baby’s hebben veel liefde en aandacht nodig om te groeien en ontwikkelen. Eén manier om deze liefde en aandacht te geven is door een knuffelbeer voor ze te kopen. Knuffelberen bieden baby’s geborgenheid en troost, waardoor ze beter kunnen slapen. Dit bevorderd een gezonde ontwikkeling.  Knuffelberen zijn speciaal voor baby’s, omdat ze een gevoel van veiligheid geven. Als een baby zich geborgen voelt, kan de baby zich ontspannen en beter slapen. Ook kan een knuffeltje helpen als de baby overstuur is.

Essentie van een knuffeltje

Een gezonde ontwikkeling is essentieel voor baby’s en een knuffel kan daarbij helpen ook. Studies hebben aangetoond dat baby’s die met een knuffeltje knuffelen een grotere kans hebben om een gezondere emotionele band te ontwikkelen dan baby’s die dat niet doen. Een teddybeer kan een baby ook helpen om te leren zichzelf te kalmeren en met stress om te gaan, beide belangrijke vaardigheden voor de rest van zijn leven. Een tutpopje met naam zou dan ook een mooi cadeau kunnen zijn voor een baby.

Zorgen voor knuffel

Als je baby eenmaal gehecht is aan het knuffeltje, wil je natuurlijk voorkomen dat je deze kwijtraakt. Toch kan het voorkomen dat het knuffeltje een tijdje verdwenen is of misschien voor goed. Daarom is het verstandig om twee knuffels te kopen. Als je er eentje kwijtraakt, heb je altijd nog een knuffel als vervanger. Let wel op, baby’s kunnen door geur en gevoel merken als het een net iets andere knuffel is. Zorg dus dat je om de paar dagen het knuffeltje omwisselt, zodat ze dezelfde geur en gevoel krijgen. Verder is het wel verstandig om eens in de zoveel tijd de knuffel te wassen. De knuffel zal namelijk veel te verduren krijgen. Is de knuffel naar een aantal jaar kapot? Meestal kan een poppendokter deze dan weer mooi maken.

https://www.freubelshoponline.nl/c-6088573/tutpopje-met-naam/