Wat zijn overalls?

Mathmatch

Overalls vallen qua kleding in de categorie bedrijfskleding, werkkleding of beschermende kleding. Zoals de naam al aangeeft, hebben overalls een beschermende functie doordat ze gedragen worden over de eigen kleding heen. Hierdoor voorkomt u dat uw eigen kleding vies wordt of beschadigd raakt. Ook worden overalls gedragen om uzelf te beschermen. Wanneer u bijvoorbeeld werkt in een omgeving met hete apparatuur of machines waar vonken af kunnen springen, kunnen overalls ervoor zorgen dat u geen brandwonden oploopt. In veel beroepen zijn overalls daarom ook verplicht: het vergroot de veiligheid op de werkvloer en zorgt er voor dat werknemers ongestoord bezig kunnen met hun werk.

Voordelen van het dragen van overalls

Zoals hierboven genoemd wordt, is de functie van overalls voornamelijk bescherming. Zo worden overalls gedragen door bijvoorbeeld brandweerlieden, zodat zij veilig hun werk kunnen uitvoeren. Dergelijke kleding is behandeld met een speciaal middel dat er voor zorgt dat de pakken brandwerend zijn. Ook worden overalls gedragen ter bescherming van kou en vlekken. Deze overalls worden met name gedragen door mensen die werkzaam zijn in de landbouw of tuinbouw. Stratenmakers hebben nog een ander model, met extra dikke kniestukken, zodat zij hun lichaam beschermen tegen het zware bestratingswerk. De voordelen van het dragen van overalls zijn dus bescherming van zowel de eigen kleding als het eigen lichaam, bescherming tegen de kou en bescherming tegen viezigheid.

Bestellen van allerhande beschermende kleding

Overalls vallen onder de categorie beschermende kleding, welke gebruikt worden in bijvoorbeeld fabrieken of in de landbouw. U kunt dergelijke kleding aanschaffen via gespecialiseerde bedrijven, al dan niet via het internet. Zoek eens op de woorden ‘overall’ of ‘beschermende kleding’ en u vindt een hoop bedrijven die deze kleding aanbieden, in diverse maten, modellen en kleuren. Zo zit er altijd iets bij dat past bij uw behoeftes en wensen.

Voor meer info : klikt u hier