Mathmatch
Image default
Vakantie

Hotel Noorwegen

Hotel Noorwegen vakantie

Toen ik vorig jaar besloot om op vakantie te gaan, ging ik eerst op zoek naar een hotel. Noorwegen leek mij een mooie bestemming, aangezien dat een zeer veelzijdig land is. Vooralsnog moest ik beslissen waar precies in Noorwegen ik wilde verkeren, voordat ik begon met boeken van het hotel. Noorwegen biedt namelijk verschillende dingen en is dus geschikt voor toeristen met verschillende interesses. Wil je bijvoorbeeld lekker uitgaan en genieten van de Noorse mensen en hun cultuur, dan zou je het beste kunnen kijken naar Oslo. Daar zou je dan ook de Noorse cuisine kunnen proeven in een van de vele restaurants, of je zou de historische gebouwen in het centrum kunnen bezoeken. Ben je echter meer een natuurmens, dan kan je jouw hart ophalen in de bergen en wouden van de Noorse natuur. Zelf vind ik vooral dat laatste interessant, maar wilde ik ook wel de stedelijke kant van Noorwegen zien, onderweg naar mijn hotel. Noorwegen is een redelijk groot land, en bovendien erg dunbevolkt. Op een paar uur rijden van Oslo vind je dus al bossen waar het lijkt alsof er al jaren niemand geweest is. En dan heb ik nog niet eens verteld over de fjorden! Ik raad je aan om veel te wandelen als je daar bent, en ook je camera mee te nemen. Je kunt er namelijk prachtige plaatjes schieten. Zo maakte ik een foto van een rendier naast mijn hotel! Noorwegen huist vele verschillende dieren in hun bossen en gebergten. Naast kuddes rendieren zou je in theorie hier ook beren en wolven tegen kunnen komen, al moet je dan wel erg goed zoeken in de meer bergachtige gebieden. En dat is zeker de moeite waard, wanneer je het combineert met een comfortabel hotel. Noorwegen kan zo ook de wat gemakzuchtigere bergbeklimmer veel plezier bieden!

Een hotel Noorwegen is zo gevonden

Maar goed, nu heb ik nog helemaal niet verteld hoe en waar ik het heb gevonden, zo’n hotel. Noorwegen is zoals ik al eerder verteld heb een groot land, maar het lukte mij toch om een keuze te maken waar ik precies heen wilde. Ik heb gekozen voor een hotel in het prachtige Sjkåk. Het ligt wel een eind vanaf Oslo, maar het is tegelijkertijd wel gelegen in de buurt van prachtige natuurgebieden. Het plan was dus om een tussenstop te maken in Oslo, om vervolgens te eindigen in de diepe natuur. Ik vond het fijn dat ik dat kon vinden, zo’n in de natuur gelegen hotel. Noorwegen kon mij op deze manier alles laten zien wat zij te bieden heeft. Het hotel had gevonden kunnen worden via het internet, waar verschillende sites je alle mogelijke opties kunnen bieden. Sommige mensen vinden dat een van de fijne dingen van het internet, dat je alle mogelijke kansen hebt die er zijn om zelf te kiezen voor  een hotel. Noorwegen vond ik echter al indrukwekkend genoeg in wat het te bieden heeft qua activiteiten en dergelijke. Ik had dus geen zin om ook nog eens tijd te besteden aan het vergelijken van prijzen. Daarom heb ik deze zoektocht uitbesteed aan een reisbureau, waar zij mij na een kort vragengesprek vertelden waar ik zou logeren, en in welk hotel. Noorwegen en mijn verblijf daar was dus gemakkelijk en binnen een uurtje geregeld. Voor diegenen die wat minder moeite met computers hebben, zoals jongeren bijvoorbeeld, is het internet natuurlijk wel een erg goede optie om de reis mee te plannen. Deze mensen hebben natuurlijk ook wat minder te besteden, terwijl je bij een reisbureau wel altijd wat moet betalen voor hun diensten.

Een hele fijne reis Natuurlijk heb ik ook een heleboel beleefd en gedaan, en niet alleen in de buurt van het hotel. Noorwegen is zoals ik al eerder vertelde een prachtig land. Mijn reis begon in de auto, waarmee ik in Denemarken de veerpont nam van Fredrikshavn naar Oslo. Daar ben ik een paar daagjes gebleven, zodat ik de stad kon verkennen. Ik heb daar ook afgesproken met wat vrienden die eerder dit jaar naar Noorwegen geïmmigreerd waren. Helaas kon ik niet bij hen logeren, doordat familie van hen al in de logeerkamer verbleef. Ik heb daar dus ook geslapen in een hotel. Noorwegen is gelukkig een net land, en dat zag ik ook terug in de hotelkamers waarin ik ben verbleven tijdens mijn reis. Ze waren stuk voor stuk onberispelijk, en dat vergrootte mijn reisplezier natuurlijk. Ook in Skjåk genoot ik erg van mijn hotel. Noorwegen en zijn prachtige natuur en cultuur hebben mij zelfs in zoverre vermaakt dat ik er over na denk om deze zomer weer terug te keren naar dit prachtige land. Er is daar zoveel te doen, dat ik zelfs niet eens al mijn vakantieplannen heb kunnen voltooien. Zo wilde ik ook nog een traditionele sauna bezoeken en  gaan vissen in een meer, maar daar vond ik helaas niet genoeg tijd voor. Wel heb ik erg veel gewandeld, geklommen en zelfs aan rafting gedaan! Wellicht dat ik volgend jaar dit gebied in de winter ga bezoeken, dat lijkt me ook hele leuke ervaring. Dan valt er in de buurt erg veel sneeuw waar je je ook goed in kan vermaken. Zelf heb ik nog nooit geskied, maar ik heb mij laten vertellen dat dat wel kan in de buurt van Skjåk, rondom mijn hotel. Noorwegen is dus als het aan mij ligt nog lang niet van mij af!

Voor meer info : klikt u hier