Vanuit welk land wilt u een auto importeren?

Vanuit welk land wilt u een auto importeren? De keuze is namelijk bijzonder divers. Als u een auto laat invoeren, haalt u dus een auto vanuit een ander land naar Nederland, zodat u er zelf in kunt rijden. Maar hoe pakt u zoiets aan? Het is niet iets wat u even snel doet. Zeker niet als u een auto wilt invoeren vanuit bijvoorbeeld Japan of Canada. Gelukkig zijn er bedrijven die u daarbij kunnen helpen. Zij weten alles wat u nodig heeft en moet eregelen om een auto te importeren.

Geen verrassingen achteraf: offerte aanvragen alvorens auto importeren

In Nederland zijn niet heel veel bedrijven om een auto te importeren. Daarom is het van belang dat u een gespecialiseerd bedrijf kiest waar u een offerte kunt aanvragen. In deze offerte staat dan precies wat de kosten zullen zijn. Wilt u een klassieke auto invoeren, dan komt u ook nooit voor verrassingen te staan. Het is dan wel belangrijk dat de offerte zo specifiek mogelijk wordt ingevuld, zodat er een goede indicatie van de kosten gegeven kan worden. Zo is het belangrijk om het specifieke merk aan te geven en daarbij ook het bouwjaar en het model van de auto.

Auto invoeren: wat moet er allemaal geregeld worden?

Een auto laten importeren door een autohandelaar brengt verschillende voordelen met zich mee. Zo hoeft u bijvoorbeeld niet alle zaken zelf te regelen. Een auto importeren vereist namelijk de nodig kennis van zaken. Nadat de auto geïmporteerd is, moet deze worden voorzien van een Nederlands kenteken. Het is belangrijk dat dit geregeld wordt. Dit kenteken en de auto moet dan ook geregistreerd staan bij het RDW. Daar wordt ook gecontroleerd of de geïmporteerde auto mag worden toegelaten op de Nederlandse wegen. Daarnaast moet de auto ook worden aangegeven bij de douane. Dit kan het specialistische bedrijf in auto import voor u regelen.

Voor meer info : klikt u hier