Mathmatch
Image default
Woning en Tuin

4 dingen die niemand je vertelt over voor het eerst alleen in een huis wonen

Voor de eerste keer alleen in een huis wonen, is voor velen een mijlpaal. En ook al is het vaak een spannende tijd die echt ~volwassen~ kan voelen, voor het eerst alleen wonen kan ook een uitdagende levensverandering zijn. Als je voor het eerst alleen woont, of je nu bij papa en mama weggaat, nee zegt tegen huisgenoten, of uit een relatie stapt en na al die jaren een bed voor jezelf hebt, moet je jezelf kennen en het zien als een keuze. Ondanks de ups en downs.

Alleen in een huis wonen ook jouw droom?

Alleen in een huis wonen gaat gepaard met veel verantwoordelijkheid, veel keuzes en veel, nou ja, tijd voor jezelf. Maar voor sommige mensen is het niet alleen de moeite waard – het is de droom. Sommige mensen houden van het idee om met vrienden of een partner samen te wonen, maar anderen kunnen zich niets beters voorstellen dan naakt rond te lopen of in bad te gaan, omringd door een heleboel stilte.

Om het meeste uit alleen wonen te halen, is het handig om je bewust te zijn van alle verborgen uitdagingen – en verborgen voordelen – die het huren of kopen van een eigen huis met zich mee kan brengen. In dit blog 4 dingen die niemand je vertelt over voor de eerste keer alleen wonen. Je zult een aantal grote beslissingen moeten gaan nemen.

De buurt is echt, echt belangrijk

Alleen in een huis wonen is een grote uitgave, dus je kunt je misschien slechts een goedkope studio of zelfs maar een slaapkamer veroorloven, maar besteed aandacht aan de buurten die je bekijkt.

Bekijk buurten waar je je mee verbonden voelt, waar je een goed gevoel bij hebt. Denk na over je woon-werkverkeer en hoe dat eruit zou kunnen zien. Maar wees ook realistisch over prijzen en idealiseren wat schilderachtig en trendy is. Alleen wonen kan geweldig zijn, maar niet als je zo geïsoleerd bent dat je nooit meer je huis uit wilt.

Het kan een groeiende ervaring zijn

Als je niet iemand bent die het van nature goed doet in zijn eentje, dan kan op jezelf wonen eigenlijk een geweldige oefening voor je zijn – al is het niet altijd makkelijk. Als je iemand bent die zich alleen angstig voelt en niet in staat is om je gedachten te kalmeren, dan kan het eigenlijk een goede zaak zijn om aan wat zelfinzicht en introspectie te doen om je op je gemak te voelen in je eentje. Maar verwacht wel dat er groeipijnen zullen zijn.

Je zult je eigen stijl moeten vinden

Misschien heb je jarenlang een hekel gehad aan de roze kussens van je huisgenoot of was je het huis van je ouders zo zat, maar als je dan alleen woont, besef je misschien ineens dat je eigenlijk niet weet wat jouw stijl is. Maar probeer er maar eens mee aan de slag te gaan. Als je alleen woont om eindelijk je eigen ruimte te krijgen, omarm het dan en maak het van jou. Experimenteer met kleuren, stijlen en verschillende vibes om datgene te vinden dat bij jou past.

Het is het waard om er moeite voor te doen

Als je niet dacht dat stijl of design ooit belangrijk voor je zouden zijn, is het toch de moeite waard om de tijd te nemen om van je huis een comfortabele, warme plek te maken. Onze huizen spelen een grote rol in onze zelfzorg. Waar je ook terechtkomt, zorg ervoor dat je bewust en bedachtzaam bezig bent met hoe je huis aanvoelt. De meest succesvolle voorspeller van tevredenheid in ons leven thuis, is hoe we ons voelen in ons huis. En hoeveel moeite we doen om het een veilige, herstellende en comfortabele ruimte voor ons te maken om authentiek onszelf in te zijn.