Mathmatch
Image default
Woning en Tuin

5 geheimen om uw interieur aantrekkelijker te maken

Hoe wordt uw interieur aantrekkelijker?

Eigen haard…, we hoeven de uitdrukking eigenlijk niet af te maken. Iedereen wilt zich op en top thuis voelen in zijn eigen huis. Soms kan het wel een uitdaging zijn om uw huis precies naar smaak in te richten. Alles moet namelijk maar wel net bij elkaar passen; of gaat u liever voor een mix & match interieur? Wat u ook kiest, het aantrekkelijk maken van een interieur vraagt tijd en aandacht. Met deze simpele tips zal het uwe echter al met sprongen vooruitgaan!

Licht is alles!

Ja, dit principe geldt niet enkel voor foto’s, maar ook voor stijl. Met het juiste licht ziet uw interieur er al een stuk beter uit. U kunt het juiste daglicht verkrijgen door vitrage op te hangen en de halfdichte luxaflex de deur uit te doen. Ook ’s avonds wilt u natuurlijk een fijn ‘thuisgevoel’ creëren. Hiervoor kunt u het beste mini inbouwspots gebruiken. Richtbare inbouwspots zullen u zelfs helpen bepaalde aspecten van de kamer op gewenste tijden ‘in het zonnetje te zetten’. Kies wanneer u voor ledverlichting gaat voor de juiste warmte. Koud licht zal namelijk een zeer akelige sfeer geven.

De ruimte visueel vergroten

Of u nu een grote of kleine kamer heeft, u wilt dat het geheel er ruimtelijk uitziet. Ook een grote kamer kan krap aandoen, wanneer deze volstaat met spullen. De eerste tip? Doe wat prullaria weg. Natuurlijk zijn kleine hebbedingetjes leuk om de kamer op te vrolijken, maar teveel van het goede zal de ruimte verstikkend doen aanvoelen. Vaak zetten huiseigenaren al hun meubels direct tegen de muur om de ruimte groter te laten lijken, maar dit heeft een tegenovergesteld effect. Probeer de fauteuil maar eens een beetje van de muur af te halen, of zet de bank overdwars om een echte zithoek te creëren. Ten slotte zal een spiegel bij een juiste plaatsing veel licht reflecteren. Extra licht zorgt op zijn beurt weer voor een groter ogende ruimte.

De juiste match

Als al uw meubels en spullen om aandacht schreeuwen, weet u op een gegeven moment niet meer waar u kijken moet. Heeft u enkel basiskleuren in uw interieur, dan wordt het juist weer saai. Daarom is het aan te raden één eyecatcher in de kamer te plaatsen die de aandacht opeist. Denk aan een opvallende kroonluchter, een unieke koffietafel of een kleed met druk patroon op uw mooie vloer.

 

Voor meer info : klikt u hier