Mathmatch
Image default
Woning en Tuin

Bubbelbad in de tuin

Een bubbelbad is een verwarmd bad met veelal een ingestelde temperatuur van rond de 37 á 38 graden Celcius. In het bad wordt door luchtbellen gevormd. Deze luchtbellen komen uit verschillende openingen in de onder- en/of zijkant van het bad, gecreerd via de ingebouwde pomp en jets. Vaak wordt gebruik gemaakt van waterstralen om de luchtbellen wat meer kracht bij te zetten. De bellen en waterstralen masseren het lichaam, doordat je in water toch al meer drijfvermogen hebt kunnen de bellen en waterstralen overal goed bij.

De term bubbelbad is in de volksmond beter bekend als Jacuzzi. Deze naam is afkomstig van het Amerikaanse bedrijf “Jacuzzi”, opgezet door de gelijknamige Amerikaanse/Italiaanse broers Jacuzzi. Deze naam is zo bekend dat sommigen in plaats van de term bubbelbad of spa bubbelbad ook wel spreken over een Jacuzzi. Wat ook gebruikt wordt om een bubbel bad aan te duiden is de Engelse term Whirlpool.

Een spa bubbelbad wordt vaak buiten geplaatst. Het is heerlijk om in de open lucht te genieten van het ontspannende bubbelbad, maar aan het schoonhouden van het bad worden wel extra eisen gesteld. Een bad is prima, maar liefst niet tussen de takjes, de bladeren en wat er allemaal nog meer in het bad terecht kan komen. Het bubbelbad is daarom voorzien van filters die vuil en stof uit het water filteren. Voor de levensduur van het bad is het van belang dat deze filters goed onderhoud en op tijd vervangen worden. Veelal wordt ook chloor gebruikt gebruikt om het water goed te onderhouden.

Een bubbelbad staat bekend om de ontspannende werking op het hele lichaam. Hierdoor ervaart men een heerlijk relaxed gevoel en wordt het stressniveau sterk verlaagt. Dit effect is te versterken door gebruik te maken van etherische oliën. Deze oliën worden gewonnen uit bijv. kruiden, bloemen en vruchten. Deze oliën bevatten stoffen die een gunstige werking hebben op lichaam en geest.

Voor meer info : klikt u hier