Mathmatch
Image default
Woning en Tuin

Hoe u het energieverbruik in uw Tiny House kunt verminderen

In ons blogartikel van vorige week gingen we in op de stroomvoorziening in Tiny House, vandaag gaan we in op een gerelateerd onderwerp, dat niet alleen de bewoners van Tiny Houses Lisse, maar ook die van andere huizen zou kunnen interesseren – of het nu om kleine of grote huizen gaat: nu steeds meer huiseigenaren ecologisch en duurzaam denken en hun energieverbruik in dit verband willen verminderen, rijst al snel de vraag hoe we dit onderwerp correct moeten benaderen en wat we moeten overwegen. In dit artikel willen we effectieve tips geven over hoe we het energieverbruik op een betrouwbare manier kunnen verminderen. 


Waarom huiseigenaren meer geïnteresseerd moeten zijn in hun energieverbruik..

Er zijn twee belangrijke redenen om deze kwestie nader te bekijken. In de eerste plaats de klimaatbescherming: geëxtrapoleerd over heel Nederland zijn huishoudens goed voor ongeveer 30 procent van het totale energieverbruik. In 2017 werd alleen al door huishoudens 93 miljoen ton aan broeikasgasemissies de lucht in geblazen.

Deze gassen zijn schadelijk voor het milieu en veroorzaken de klimaatverandering die nu al aan de gang is. Aan de andere kant is energiebesparing ook vanuit financieel oogpunt de moeite waard. Een vermindering van het elektriciteits- en energieverbruik in het huishouden met 30 tot 40 procent verlaagt ook de kosten met hetzelfde percentage. Een vierpersoonshuishouden heeft een gemiddeld jaarlijks energieverbruik van ongeveer 30.000 kilowattuur, waarvan 30 procent ongeveer 9.000 kWh zou bedragen.

Gerelateerde artikelen

Lcd TV

Woning kopen Hongarije kan hier

Een villa kopen in Spanje zonder zorgen? Dat kan alleen met Puurspanje!