Mathmatch
Image default
Woning en Tuin

Tuinaarde

Ik ben gek op tuinaarde

Voor mij is tuinaarde een belangrijke bron van werk. Ik ben hovenier en heb veel tuinaarde nodig. Iedereen wil in deze periode van het jaar de tuin er weer goed bij hebben liggen. Het is voor mij dan ook een drukke periode en daar ben ik niet rouwig om. Het is mooi om te realiseren hoe belangrijk een tuin voor mensen is. Wanneer een buurman begint met de tuin begint de hele buurt eigenlijk met de tuin. Het is een bepaald straatbeeld waar men aan wil voldoen. Tuinaarde is een belangrijk product om de tuin na de winter weer op orde te maken. Er zijn verschillende redenen waarom dit zo belangrijk is. Het zijn de volgende redenen:

  • tuinaarde kan de tuin weer ophogen
  • tuinaarde is nodig voor planten, struiken en grasvelden
  • het geeft de tuin weer een nieuwe bron van vruchtbaarheid
  • de aarde maakt de tuin weer op orde

Ik ben al lang hovenier en ben overgestapt op een andere methode. In de tijd dat ik begon probeerde ik tegen lage prijzen tuinen weer op te knappen. Dit kan zijn met een ontwerp of gewoon vanuit de basis. Wanneer ik alles ontwerp is het natuurlijk duurder en zie je veel meer mijn hand terug in de tuin. Knap ik tuin uit vanuit de basisuitstraling, dan geef ik de tuin vooral nieuw leven. In mijn beginperiode kon ik dat goedkoop doen door een aantal zaken; goedkope planten, snel werken en het gebruik van de bestaande grond. Deze methode was goed, maar er klopte voor mijn gevoel iets niet. Met de bestaande grond is het lastig werken en behaal je niet de kwaliteit die ik zou willen halen. Het is lastig om nieuwe beplanting te realiseren vanuit de bestaande grond en het resultaat was niet altijd naar mijn eigen tevredenheid. Klanten waren dit overigens wel, maar ik wilde op den duur meer kwaliteit geven.

Tuinaarde bracht mij de kwaliteit die ik zocht

Na mijn eerste jaren werd het steeds duidelijker: ik zou en moest mijn kwaliteit omhoog schroeven. Mijn klanten waren tevreden en had hierdoor een vast klantenbestand. Het was daarom een lastige keus om iets essentieels te veranderen, maar ik wilde het te graag. Ik ging vanaf dit moment tuinaarde gebruiken als bron van mijn werk. Voor mij werd tuinaarde de basis voor mijn beplanting en dit zou gaan betekenen dat mijn werk duurder zou worden voor de consumenten. Ik heb duidelijk gemaakt, op mijn website, wat deze verandering zou betekenen voor mijn klanten. De tuinaarde zou het volgende betekenen:

  • de beplanting zal beter bloeien en groeien
  • de tuinaarde ververst de hele tuin
  • het geeft een langere periode resultaat
  • werkzaamheden worden duurder, maar vele malen beter

Ik kreeg van veel klanten negatieve kritiek vanwege de verhoging van de prijs. Er werden dooddoeners gebruikt tegen mijn methode; ze zeiden dat tuinaarde gewoon hetzelfde is al grond en dat de klant het dupe wordt van mijn verandering. Er is altijd begrip geweest voor deze kritiek, want men wil voor een kleine prijs op de voorste rij zitten. Ik wilde alleen kwaliteit leveren en heb mijn plan doorgezet. Dit was een groot risico, omdat mijn klantenbestand groot was en mij voldoende geld opleverde. Door mijn standpunt door te zetten werden steeds meer klanten enthousiast. De eerste tuin die ik met het gebruik van veel tuinaarde heb opgeknapt was gelijk een visitekaart. Deze tuin heb ik gebruikt als bewijs tegenover mijn vaste klanten. Voor dat ik het wist kwamen er veel aanvragen binnen. Na een periode had men door dat ik niet meer zo vaak hoefde te komen, omdat het resultaat langer goed bleef. Dit was voor mij een heerlijk moment; ik was overgestapt van kwantiteit naar kwaliteit. De voldoening in mijn werk werd hierdoor vergroot en de kritische klanten waren snel om.

Uiteindelijk een goede partner gevonden

Nu tuinaarde mijn basis van werk was geworden was ik op zoek naar een goede en betrouwbare leverancier. Het was nog niet echt mijn branche en wist er niet zoveel over. Het werd me wel duidelijk dat er veel aanbieders waren. Ik gebruikte veel en had niets aan 40 liter zaken, want dan blijf je bezig. Op een gegeven moment kreeg ik een tip van een andere hovenier; www.tuinaardekopen.nl zou voor mij de oplossing zijn. Dit is echt het walhalla voor hoveniers die tuinaarde nodig hebben. De tuinaarde is van een geweldige kwaliteit en deze wordt beoordeeld met een RHP-certificaat. Ik kan hier de tuinaarde bestellen per kubieke meter in de zogeheten Big bags. Deze zijn handig als je grote hoeveelheden nodig hebt. Zonder aarde is er voor mij geen werk en daarom ben ik blij met deze aanbieder. Ze leveren binnen een dag en de webshop is veilig en gebruiksvriendelijk. De grond is goed en 100% natuurlijk. Ik heb een partner voor de rest van mijn hoveniers carrière. Daarbij zijn al mijn klanten verzekerd van een uitstekende kwaliteit.

Voor meer info : klikt u hier