Mathmatch
Image default
Woningen

3x tips voor een goede verzorging van jouw tuin

Heb je veel geld geïnvesteerd in je nieuwe tuin? Grote kans dat je dan zolang mogelijk van deze prachtige tuin wilt genieten. Dit krijg je voor elkaar door zuinig te zijn, maar ook door je tuin op de juiste manier te verzorgen. 

 

Heb je het idee dat je dat op dit moment nog niet doet? Of wil je dit juist vanaf het allereerste begin goed gaan doen? In beide gevallen is het aan te raden om onderstaande tips op te volgen. Met deze tips stel je jezelf in staat om je tuin op best mogelijke manier te verzorgen.

 

Maak gebruik van de juiste bodembedekker

Wil je je tuin op de juiste manier verzorgen? Dan kun je simpelweg niet om de juiste bodembedekkers heen. Een prima voorbeeld van een bodembedekker is bijvoorbeeld tuinaarde. Dit leg je in de tuin neer, waarna je in deze aarde een struik kunt neerzetten. De tuinaarde zorgt ervoor dat de struik op een gezonde manier aan kan groeien.

 

Maar, niet in alle situaties is tuinaarde de juiste keuze. Wil je bijvoorbeeld een plant in een pot in je woning zetten? Dan is het verstandiger om voor tuinaarde te kiezen. Een andere optie die je hebt, is om de tuinaarde en hydrokorrels met elkaar te combineren in een pot.

 

Wil je nog minder omkijken naar het onderhouden van je tuin hebben? Dan zijn cacaodoppen mogelijk ook nog interessant. Deze doppen leg je op de grond neer, waarna deze doppen de planten in je tuin goed beschermen. En bijkomend voordeel: deze cacaodoppen dragen absoluut bij aan de fraaie uitstraling van je tuin.

 

Investeer in het juiste gereedschap

Als je je tuin op de beste manier wilt verzorgen, heb je hier hulpmiddelen voor nodig. Je kunt hierbij denken aan de reeds genoemde potgrond en tuinaarde, maar ook aan tuingereedschappen.

 

Wil je bijvoorbeeld de heggen in je tuin netjes snoeien? Dan heb je hier de juiste heggenschaar voor nodig. Of wil je het gazon in je tuin op de best mogelijke manier verzorgen? Dan heb je een graskantenschaar, een grasmaaier en een verticuteermachine nodig.

 

Investeer al met al in het juiste gereedschap. Dit levert je veel gemak op. En stelt je in staat om je tuin op de ideale manier te verzorgen.

 

Houd een tuinkalender aan

Het verzorgen en onderhouden van je tuin gaat altijd met pieken en dalen. Dit betekent onder meer dat je in bepaalde maanden in het jaar veel in je tuin moet doen. In andere maanden in het jaar hoef je minder aan je tuin te doen.

 

Hoe je weet wat je wanneer moet doen? Dat doe je door een tuinkalender aan te houden. In zo’n kalender staat precies vermeld wanneer je met welke zaken in je tuin aan de slag moet gaan. Dankzij zo’n kalender is het verzorgen van je tuin een stuk makkelijker.