Mathmatch
Image default
Woningen

6 redenen waarom aluminium kozijnen zo populair zijn

Aluminium deuren en kozijnen hebben de laatste jaren een lange weg afgelegd. Ze zijn nu verkrijgbaar in een groot aantal kleuren en stijlen, waardoor ze een populaire keuze zijn voor huiseigenaren. Hieronder volgen enkele van de voordelen die de nieuwste aluminium kozijnen te bieden hebben. Klik hier voor nog meer informatie.

1. Duurzaam en langdurig

Aluminium deuren en kozijnen zijn ongelooflijk veerkrachtig en gaan jaren mee. In feite kunnen ze wel 30 jaar meegaan. De reden hiervoor is dat aluminium beter bestand is tegen de elementen dan andere materialen. Aluminium kozijnen en deuren hebben corrosiebestendige eigenschappen die beschermen tegen weersinvloeden, wat betekent dat ze na verloop van tijd niet splijten, barsten of kromtrekken. Bovendien heeft aluminium een hoge sterkte-gewicht verhouding, wat betekent dat het niet snel deukt.

2. Gemakkelijk te onderhouden

Aluminium kozijnen en deuren hebben zeer weinig onderhoud nodig. Ze zijn verkrijgbaar in verschillende afwerkingen, en de meeste hebben alleen een doekje nodig om de 2-4 maanden om vuil te verwijderen. In tegenstelling tot hout, hoeven aluminium kozijnen niet geverfd of gebeitst te worden om hun weersbestendige kwaliteiten te behouden. De kozijnen roesten niet, rotten niet, bladderen niet af en schilferen niet.

3. Zeer veilig

Aluminium is sterk en duurzaam. Het biedt een hoge mate van bescherming omdat het niet gemakkelijk beschadigd kan worden.

Veel oudere huizen hebben ramen met stalen kozijnen, die wel sterk zijn, maar niet de voordelen bieden van aluminium. Door stalen kozijnen te vervangen door aluminium kozijnen behoud je de veerkracht van metaal, maar zonder afbreuk te doen aan stijl of thermische isolatie.

4. Energiezuinig

De aluminium kozijnen en deuren van tegenwoordig zijn voorzien van een thermische onderbreking die het stromen van warmte-energie van het ene geleidende materiaal naar het andere vermindert of voorkomt. En met de introductie van polyamide technologie presteert aluminium beglazing nu op een veel hoger niveau.

Warmteverlies en warmtewinst door aluminium ramen wordt voorkomen. Het resultaat is dat je je verwarming wat lager kunt zetten en de energierekening kunt verlagen. Erg welkom in tijden waarin de gasprijzen alsmaar lijken te stijgen.

5. Milieuvriendelijk

Aluminium helpt niet alleen de temperatuur in je huis te reguleren, het is ook een duurzaam materiaal dat kan worden gerecycled.

Aluminium is 100% recyclebaar. Het laat slechte een kleine ecologische voetafdruk achter – en heeft als bijkomend voordeel dat het niet giftig is.

6. Minimale omlijsting en flexibel ontwerp

Omdat het zo’n sterk materiaal is, kan aluminium extreem grote glasplaten dragen. Daarom hebben aluminium ramen minder kozijnen nodig rond de randen van de beglazing. Met aluminium kozijnen en deuren van aluminium wordt het glasoppervlak gemaximaliseerd. Je kunt grote ramen en deuren plaatsen zonder dat je een lelijk, onooglijk raamwerk hoeft te plaatsen. Het resultaat is een slank, slank raam dat zoveel mogelijk licht in je huis binnenlaat – en je in staat stelt optimaal van het uitzicht te genieten. 

Aluminium is ook zeer flexibel en kan worden gevormd en aangepast aan je persoonlijke voorkeuren. Aluminium kozijnen zijn favoriet bij architecten die een gedurfd statement willen maken met hun raamontwerp.

Zoals je kunt lezen zijn de voordelen van het (laten) plaatsen van aluminium deuren en kozijnen talrijk.

Wil je meer weten over aluminium ramen en kozijnen?

Schipper Ede schuifpuien & kozijnen is een familiebedrijf en installeert al sinds 1959 aluminium kozijnen en gebruikt daarvoor toonaangevende producten. Zij kunnen je adviseren over de beste producten en stijlen die bij jouw huis en levensstijl passen.

Voor meer informatie klik hier.