Mathmatch
Image default
Woningen

Basisprincipes die zorgen voor snellere verkoop van je woning

Heb je ooit een onroerend goed advertentie gezien van een huis dat te koop staat en gedacht: Is dit wel echt? Dat is precies waar je voor gaat als je foto’s laat maken die mensen versteld zullen laten staan. De verkoopfoto’s zullen zo goed zijn dat wanneer je makelaar je huis online te koop heeft gezet, het enige wat potentiële kopers direct zullen vragen is: “Waar zijn mijn autosleutels, ik moet dat huis bezichtigen!”

Verbazingwekkende onroerend goed foto’s hebben een groot effect op je huis dat te koop staat, dus denk niet dat wazige mobiele telefoon foto’s het gewenste resultaat zullen hebben.

Hoe maak je je huis klaar voor adembenemende foto’s?

Het maakt niet uit hoeveel je huis waard is, het is mogelijk om het eruit te laten springen, ongeachte de prijscategorie. Maar eerst, om je goed voor te bereiden op het maken van foto’s, moet je al die extra spullen die je hebt rondslingeren wegdoen.

Want kopers willen en moeten het volledige potentieel van je huis kunnen zien om zich te kunnen voorstellen hoe het is om in het huis te wonen. Maar dit kan voor veel mensen moeilijk zijn als het overladen is met de persoonlijke spullen van een ander. Het maakt daarbij niet uit hoe belangrijk al die spullen zijn voor jou als verkopende partij. Klik hier voor meer informatie.

Ontruim en maak eerst elke kamer schoon

Begin met de keuken en haal alles van het aanrecht. Dat geldt ook voor de broodrooster, magnetron, blender en alle overige keukenapparaten, keukengerei, handdoeken, kruiden enz. Al dit moet een tijdelijke andere plek in huis vinden. Als je de ruimte hebt, kun je ze netjes opbergen in je keukenkastjes of voorraadkast. Schrob vervolgens alle mogelijke keukenoppervlakken. Dat geldt ook voor roest dat zich in de loop der jaren heeft afgezet, verbrande stoffen die je fornuis er gespikkeld uit laten zien in plaats van wit, en natuurlijk de keukenvloer.

Nadat je klaar bent met je werk in de keuken, pak je de woonkamer aan. Verwijder alles behalve de meubels en tafellampen. Ruim de schoenenrekken in de woonkamer of entree op, haal jassen en hoeden van de kapstokken en verstop de bedden en huisjes van al je huisdieren. Maak vervolgens elke centimeter van de ruimte schoon en zorg ervoor dat je stofzuigt zodra je de kamer een grondige schrobbeurt hebt gegeven.

Doe nu hetzelfde voor alle andere ruimtes in huis. Haal alle persoonlijke spullen weg behalve grote meubels en lichtarmaturen. Dat betekent dat alle toiletartikelen in de badkamer en alle poetsspullen in het toilet een andere plek moeten krijgen.

Wees creatief met opbergen

Als je nog steeds in je huis woont en dingen zoals shampoo, de blender, enz. nodig hebt, hier een slimme oplossing voor het organiseren ervan. Doe alles in dozen en label de dozen, zodat ze gemakkelijk toegankelijk zijn. Stapel de dozen vervolgens in de garage op de plaats waar je auto normaal gesproken zou staan. Hierdoor blijft de natuurlijke stroom van het huis intact, en bezoekers kunnen nog steeds om de dozen heen lopen om de rest van de ruimte te zien.

Als je overtollige spullen hebt die je niet meer nodig hebt of niet meer wilt, is dit eindelijk een goed moment om ze te verkopen of te doneren. Het maakt je verhuizing niet alleen gemakkelijker maar ook sneller. Gebruik je kasten voor spullen die uit het zicht moeten maar toch beschikbaar moeten blijven. Klik hier voor het laten maken van professionele vastgoedfoto’s.