Mathmatch
Image default
Woningen

Met deze 3 uitzonderlijke tips creëer je in een handomdraai een gezellig huis

Sommige mensen houden van alle vier de seizoenen. Sommige mensen houden juist van zon, zee en warmte en zij kunnen soms niet begrijpen dat mensen verlangen naar de winter. Toch kan de winter ook een heerlijk seizoen zijn. Vooral als je het gezellig in huis weet te maken. Maar hoe doe je dat? In dit blog een drietal uitzonderlijke tips. Tips waar je zelf misschien niet zo heel snel aan zult denken.

Haal buiten naar binnen met planten en bloemen

De winter is niet de tijd om buitensporig veel tijd buiten door te brengen, maar dat betekent niet dat jee niet een vleugje natuur naar binnen kunt halen. Bloemen en planten helpen om buiten naar binnen te halen in een tijd waarin de gedachte om naar buiten te gaan niet leuk is. Creëer je eigen mini-jungle door bloemen en planten toe te voegen die de ruimte zullen opfrissen en een welkom vleugje kleur en groen zullen toevoegen.

Gebrek aan licht kan de ergste vijand van planten zijn en helaas betekent de winter lange nachten, donkere dagen en dichtgetrokken gordijnen, dus kies voor planten die goed gedijen in het donker, zoals vetplanten en sansevieria’s. Deze kamerplanten vergen weinig onderhoud: geen direct zonlicht nodig en alleen af en toe een slokje water. Wie geen planten kan onderhouden, kan kunstplanten overwegen als alternatief voor het echte werk. Als je voor nepplanten kiest, hoef je je niet te beperken tot kamerplanten die goed gedijen in de winter en kun je een mini-jungle aanleggen met alle planten en bloemen die je maar wilt. Vooruitgang in productie en materialen betekent dat deze nieuwe golf van nepplanten zeer realistisch zijn, zodat het heel goed mogelijk is dat je gasten het verschil niet eens zullen merken.

Luchtplanten zijn een ander botanisch alternatief, die bekend staan om hun luchtzuiverende kwaliteiten. Ze zuiveren de lucht van gifstoffen en onzuiverheden, zijn zeer onderhoudsarm en hebben slechts een lichte nevel water per week nodig.

Als je meer van bloemen houdt, dan zorgt een verse bos bloemen elke week voor wat welkome kleur en verlevendigt het schoorsteenmantels, salontafels en eettafels.

2. Thuis is waar de kunst is

Kunst en prints lijken misschien geen voor de hand liggende stap in het creëren van een gezellig huis, maar toch zijn er twee verschillende manieren om kunst en prints te gebruiken om je huis gezellig te maken in de winter.

De laatste tijd zien we dat kunstenaars en ontwerpers zich in hun werk richten op figuratieve lijntekeningen, wat een reeks prachtige prints oplevert waarin de menselijke vorm centraal staat. Deze prints, die zijn uitgevoerd in gedempte kleurenpaletten en gebogen lijnen, passen perfect in gezellige huizen omdat ze zowel opvallend als zacht zijn. Ze doen het vooral goed in huizen waar natuurlijke kleuren overheersen.

Als je de voorkeur geeft aan kunst en prints in een fotografische stijl, dan kan het kiezen van buiten- of landschapsfotografie echt helpen om een gezellig huis te creëren. Rustige alpine scènes of weelderige winterbossen helpen de sfeer te bepalen en versterken het gevoel dat het buiten koud is, maar in je huis behaaglijk en warm. 

3. Lekker zittende kleding

Hoewel het verleidelijk kan zijn om de thermostaat in de winter hoger te zetten, bespaar je geld en het milieu door je garderobe te vullen met behaaglijke kleding. Een paar pantoffels van schapenvacht, wol zijn essentieel voor een echt behaaglijk leven en houden je voeten warm in een ijskoud seizoen. Naast pantoffels is een dikke gebreide trui een ander onmisbaar kledingstuk. Van zuiver wollen truien tot kasjmier vesten of gebreide kabeltruien. Ga op onderzoek en koop de warmste trui die je je met jouw budget kunt veroorloven. Niet alleen zul je hem voor het leven hebben, maar je zult er dankbaar voor zijn tijdens de volgende koudegolf.