Mathmatch
Image default
Woningen

Top 9 voordelen van aluminium kozijnen en deuren

Waarschijnlijk heb je al eens aluminium overwogen als materiaal voor deuren en ramen, dankzij de sterkte, duurzaamheid en onderhoudsvriendelijkheid. Maar wist je dat aluminium kwaliteitsdeuren en -ramen meer bieden dan alleen dat? Lees verder voor meer informatie over de voordelen van de mooiste aluminium kozijnen als materiaal voor je deuren en ramen. 

1. Gestroomlijnde en eigentijdse esthetische stijl

Wat altijd gegarandeerd is wanneer je kiest voor aluminium ramen, is de onmiskenbaar aantrekkelijke esthetiek die ze oproepen, mogelijk gemaakt door strakke lijnen en minimalistische frames. Dergelijke kenmerken maken aluminium ramen een perfecte keuze voor eigentijdse panden en hoogbouw, hoewel hun slanke stijl ook kan worden afgestemd op oudere woningen.

2. Duurzame afwerking met poedercoating

Vergeleken met de typische folies die nodig zijn om PVC-raamkozijnen te kleuren, is het verwarmingsproces van poedercoating veel effectiever en betrouwbaarder. Dit kleuringsproces is exclusief beschikbaar voor aluminium kozijnen en maakt elk van de vele mogelijke kleurschakeringen levendig en rijk, zodat er kan worden ingespeeld op de smaak van de klant.

3. Van nature sterk maar licht

Aluminium heeft van nature een zeer hoge sterkte-gewicht verhouding. Dit betekent dat er minder aluminium nodig is om grote hoeveelheden beglazing te kunnen dragen in vergelijking met alternatieve raammaterialen. De eigentijdse stijl wordt met succes gehandhaafd, met minder omvangrijke kozijnen en een royaler glasoppervlak.

4. Hoge isolatieniveaus

Aluminium kozijnen hebben de welverdiende reputatie een hoge thermische retentie te bieden, wat betekent dat er minder energie nodig is om het huis te verwarmen. Dit is meestal te danken aan het vermogen van aluminium kozijnen om een aantal subtiele ontwerpelementen te integreren, zoals een polyamide onderbreking en meerkamerige interne frames die helpen het verschil te maken.

5. Geschikt voor residentiële en commerciële toepassingen

De mooiste aluminium kozijnen en deuren zijn niet alleen geschikt voor de particuliere woningbouw, maar ook voor de commerciële sector. Aluminium is het voorkeursmateriaal voor gebruik in hoogbouwappartementen, nieuwbouwprojecten en winkelconstructies vanwege de minimalistische kozijnen en enorme veelzijdigheid.

6. Zeer goed te recyclen

Aluminium is een van de gemakkelijkst te recyclen metalen, waardoor het de meest geschikte keuze is voor iedereen die milieuvriendelijker wil zijn en zijn koolstofvoetafdruk wil verkleinen. Slechts 5% van de energie die nodig is om een gemiddeld aluminium kozijn te produceren, is nodig om het te recyclen, wat in combinatie met de natuurlijke energiebesparende kwaliteiten van het product zorgt voor een groenere materiaaloptie.

7. Bestand tegen corrosie

Hoewel een hoge water- en luchtbestendigheid een standaard voordeel is bij de meeste aluminium kozijnen en deuren, zorgen de extra corrosiebestendige eigenschappen ervoor dat ze ongelooflijk onderhoudsarm zijn en een lange levensduur hebben. In tegenstelling tot andere materialen is zwellen, barsten en rotten gewoonweg niet mogelijk.

8. Configureerbaar in meerdere stijlen

Draai-kiep ramen en openslaande ramen, aluminium ramen kunnen in bijna elke denkbare vorm of maat worden geconfigureerd. Ongeacht de stijl, blinken ze allemaal uit in de vele voordelen die hierboven zijn besproken, met uitzonderlijke sterkte, esthetiek en energieprestaties. Met aluminium is er de flexibiliteit om aan alle projecteisen en klantvoorkeuren te voldoen.

9. Strakke en slanke zichtlijnen voor een betere lichtinval

Een mooi neveneffect van de natuurlijke slanke zichtlijnen die aluminium kozijnen en deuren consistent leveren, is hun vermogen om ruimtes te verlichten die anders zouden worden beschouwd als schaduwrijk en vervallen. Dit is bijzonder nuttig voor zowel commerciële als huishoudelijke toepassingen, omdat het van grote waarde is dat klanten gemakkelijk een winkelruimte kunnen binnenkijken, een factor waarvoor aluminium perfect is toegerust.