Mathmatch
Image default
Woningen

Verschillende soorten vloeren om te overwegen

De vloer is het grootste oppervlak in huis, en het kiezen van de beste vloer voor een ruimte hangt af van budget, levensstijl en persoonlijke smaak. Elk type vloer heeft zijn eigen unieke voordelen, en welke vloer het beste is, hangt af van de behoeften van elke kamer en de locatie.

Populaire vloermogelijkheden zijn hout, tapijt, pvc, plavuizen en de Cicami gietvloeren in Weesp.

Populaire vloermogelijkheden

Hardhouten vloeren komen uit een massief stuk gefreesd hout en bevatten door en door massief hout. Populaire hardhoutsoorten zijn esdoorn, eik, walnoot of kers. De veelzijdigheid en kwaliteit maken het een wenselijke vloeroptie voor veel huizenkopers.

Het is echter een van de duurdere vloermaterialen op de markt en vereist regelmatig onderhoud, zoals het gebruik van een speciaal schoonmaakmiddel voor hardhouten vloeren eenmaal per maand en het aanbrengen van een verse laag afwerking om de drie tot vijf jaar, om ze er geweldig uit te laten zien.

De voordelen van een houten vloer zijn divers. Zo verhogen ze de waarde van het huis, kunnen ze meerdere keren worden geschuurd en gelakt, er is veel keuze, ze zijn sterk en duurzaam. Toch hebben ook houten vloeren nadelen. Zo zijn ze gevoelig voor vochtschade waardoor ze niet geschikt zijn voor vochtige ruimtes zoals badkamers, wasruimtes en kelders. Ondanks hun sterkte kunnen ze snel krassen en deuken oplopen in druk belopen ruimtes.

PVC vloeren

PVC vloeren daarentegen zijn juist weer zeer waterbestendig en lopen bij wateroverlast of in vochtige ruimtes juist geen schade op. Zelfs niet als er lange tijd water op de vloer ligt. Een PVC vloer is verkrijgbaar in planken en tegels. Plavuizen

Een plavuizenvloer is een populaire keuze voor vochtgevoelige ruimtes zoals badkamers en keukens. De meest voorkomende tegelmaterialen zijn keramiek of porselein. Tegels zijn net als PVC waterbestendig, duurzaam en verkrijgbaar in verschillende stijlen en kleuren. Een nadeel van een plavuizenvloer is dat deze koud aanvoelt en glad kan zijn. Daarbij is er veel voorbereidend werk nodig voordat een plavuizenvloer gelegd kan worden. En dat laatste is ook niet eenvoudig.

De Cicami gietvloeren in Weesp

De Cicami gietvloeren in Weesp zijn weer volledig anders dan de voorgaande kort omschreven vloerbedekkingen. Raadpleeg de website voor uitgebreide informatie en laat je verassen door de veelzijdigheid van deze unieke vloerbedekking.