Mathmatch
Image default
Woningen

Waarom we opnieuw moeten nadenken over de waarde en efficiëntie van organisatie

Hoewel vaak over het hoofd gezien, kan opslag een van de meest cruciale elementen zijn voor een gelukkige, gezonde en georganiseerde woon- of werkruimte. Maar al te vaak wordt kostbare opslag gebruikt in huizen en kantoren om de vele stapels niet gebruikte rommel te kunnen onttrekken aan het zicht. Opbergkasten zijn de nummer twee meest gevraagde voorzieningen in een woning sinds 2013. Dat schept al direct heel veel duidelijkheid in hoe belangrijk goed organiseren én opbergen werkelijk is.

Door opbergruimte te integreren in woningbouw of commerciële verbouwingen, bespaart de klant tijd en geld. Het is niet gemakkelijk om georganiseerd te blijven, en een koper de waarde van efficiënte opbergoplossingen laten inzien kan het verschil maken tussen een rommelig huis en een ordelijk meesterwerk.

Organisatie bespaart tijd

Je herkent het vast ook wel, het lijkt wel alsof je constant aan het zoeken bent naar spullen waar je van weet dat je ze ergens hebt staan of liggen, maar absoluut geen idee hebt waar je moet gaan beginnen. Dit geldt overigens niet alleen voor je eigen huis, maar ook voor kantoormedewerkers. Zij zijn gemiddeld een uur per dag kwijt aan dezelfde vervelende bezigheid: zoeken naar spullen. Of het nu thuis of op het werk is, opgeruimde ruimtes stellen ons in staat om minder tijd kwijt te raken aan zoeken naar spullen waardoor de paniek hoog kan oplopen. Als je geen tijd meer hoeft te verspillen met zoeken in een berg van papieren, wasgoed en andere spullen, kun je die tijd besteden aan belangrijkere dingen. Zoals tijd doorbrengen met je gezin, sporten, koken of een goed boek lezen.

Ruimte staat gelijk aan status

Rommel en chaos zijn geen woorden die horen bij een luxe huis. Het hebben van een goed ontworpen inloopkast in de grote slaapkamer staat bekend als een statussymbool. Het is dus geen verrassing dat het een van de meest gewilde eigenschappen is in een nieuwe of verbouwde woning. De sleutel om te profiteren van luxe bergruimten is om ze productief te gebruiken, niet alleen als een ontwerpcomponent, maar ook als een functionele basis. Speciale accessoires en ontwerpelementen voor opslag kunnen de ruimte verder verrijken en een vleugje personalisatie toevoegen.

Het voegt waarde toe aan het gebouw

Letterlijk. De geldwaarde van een gebouw stijgt als er al grote, efficiënte opbergsystemen zijn geïnstalleerd. Opslag upgrades zoals ingebouwde kasten, boekenplanken, keuken en garage organiser systemen zullen meer potentiële kopers aantrekken. Een meerderheidvan de nieuwe huizenkopers wil een vereenvoudigde levensstijl. En zij erkennen de groeiende normen van de markt en de waarde van opbergruimtes. Veel kopers zoeken instapklare ruimtes en zullen eerder woningen overwegen waar ze de opbergruimte niet zelf hoeven aan te passen of te vergroten.

Vergeet de verticale ruimte zeker niet

Het vinden van extra opslagruimte in elke kamer vereist een vleugje creativiteit, vooral wanneer een groeiend segment van consumenten kiest voor kleinere woonruimtes. Het creatief maximaliseren van wandruimte van vloer tot plafond optimaliseert en verhoogt effectief de ruimte-efficiëntie en de esthetiek van het ontwerp van de woning. 

Conclusie

Het gebruik van ruimte wordt steeds belangrijker dan de hoeveelheid ruimte die er daadwerkelijk is. Door het integreren van goed ontworpen binnenruimten met hoogwaardige opbergoplossingen kan iedereen zijn dagelijkse activiteiten zonder extra stress uitvoeren – en de evenwichtige combinatie van functie en design kan ervoor zorgen dat iedereen tevreden is met zijn huis of werkplek.