Mathmatch
Image default
Beauty en verzorging

Geen vermoeide ogen meer dankzij een ooglift: Hallo stralende ogen!

Heb je je ooit geërgerd wanneer vrienden en familie commentaar geven hoe moe je eruit ziet, zelfs als je je niet moe voelt? Hoewel verschillende factoren hiertoe kunnen bijdragen (zoals rimpels en fronsrimpels), is een veel voorkomende reden overtollige ooglidhuid. Dit kan er niet alleen voor zorgen dat je er moe uitziet, maar bij veel patiënten kan het ook een deel van het gezichtsveld blokkeren. Ooglidcorrectie, of blepharoplastie, is een uitstekende optie om je ogen te verjongen. Het resultaat is een meer open blik, waardoor je er minder vermoeid uitziet, en je bovenste gezichtsaanzicht zal oplichten. Check ooglift.nl voor meer informatie over de kosten.

Wat veroorzaakt overtollige bovenooglidhuid?

Naarmate we ouder worden, beginnen we volume te verliezen in het gebied rond de ogen (of periorbitale regio). Bovendien verliest onze huid haar elasticiteit en wordt ze losser. Naarmate deze veranderingen voortschrijden, begint de huid overtollig te worden en over het oog te hangen. We verouderen allemaal in een verschillend tempo, en erfelijkheid kan een grote rol spelen. Het is niet ongewoon dat ook de ouders hetzelfde probleem hadden op ongeveer dezelfde leeftijd. Door deze veranderingen kan men er moe uitzien, ook al is dat niet zo. Als er genoeg “overtollige” huid ontstaat, kan het zelfs je superieure (of bovenste) gezichtsvelden blokkeren. Veel patiënten zullen klagen dat ze hun ooglid of wenkbrauwen handmatig omhoog moeten houden als ze lezen of televisie kijken. Bij sommige vrouwen kan het zelfs invloed hebben op de manier waarop zij hun make-up aanbrengen.

Wat zijn de behandelingsmogelijkheden?

De enige effectieve behandelingsmogelijkheid is chirurgie. Er zijn geen injecteerbare behandelingen. Botox zal het probleem niet corrigeren. Ook de op de markt verkrijgbare fillers zullen het huidoverschot niet omkeren of camoufleren. De oorzaak is het huidoverschot, en de enige manier om dit te corrigeren is het verwijderen van de huid. Ooglidchirurgie, of blepharoplastie, zal de overtollige huid van het bovenste ooglid corrigeren.

Wat houdt een ooglidcorrectie in?

Blepharoplastie pakt het teveel aan huid van het bovenste ooglid aan door het te verwijderen. Het is echter geen eenvoudige ingreep zoals het verwijderen van een moedervlek. De ogen zijn het meest in het oog springende kenmerk van ons gezicht. Een goed uitgevoerde ooglidcorrectie moet niet alleen het teveel aan huid verwijderen, maar ook de natuurlijke anatomie en schoonheid van je oogleden herstellen. Blepharoplastie is een zeer precieze operatie en moet worden uitgevoerd met nauwgezette aandacht voor detail. Een grondige kennis van de ingewikkelde anatomie van de oogstreek is van cruciaal belang voor een goed en veilig resultaat. Soms moet ook overtollig vet dat is doorgescheurd, worden verwijderd. Zeer fijne hechtingen worden gebruikt om de wond zorgvuldig te sluiten.

Hoe verloopt het herstel na de operatie?

Het herstel na een blepharoplastie verloopt meestal zonder problemen. De pijn is minimaal. Patiënten zullen in het begin regelmatig oogdruppels en glijmiddel moeten gebruiken om de ogen vochtig te houden terwijl de zwelling afneemt. Een kleine lekkage is de eerste twee dagen normaal, maar verdwijnt snel. De patiënt moet de wonden schoon houden en altijd met antibiotische zalf behandelen. De hechtingen zullen worden verwijderd tussen dag 3 en 5. Je moet rekening houden met blauwe plekken gedurende de eerste één tot twee weken, maar deze vervagen. Vrouwelijke patiënten kunnen eventuele kleine blauwe plekken camoufleren met make-up.

 

Ooglidchirurgie is een van de populairste operaties in de gezichtscosmetische behandelingen omdat dermatochalasis een veel voorkomend probleem is waar veel patiënten last van hebben. Indien goed uitgevoerd, kan een blepharoplastie je ogen verjongen, je er minder vermoeid uit laten zien en zelfs je gezichtsveld verbeteren. je vrienden en familie zullen je complimenteren met hoe goed je eruit ziet.

Voor meer informatie over de tarieven van ooglidchirurgie of blepharoplastie check de website van ooglift.nl.